preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395350
Danas: 1

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Ponavljanje zavičaja RH
Autor: Maja Nikačević, 10. 12. 2011.

Bliži se kraj prvog polugodišta i krajnje je vrijeme da utvrdimo što smo naučili, a prije nego li to uradimo svakako trebamo ponoviti gradivo. Na najbolji mogući način pokazali su nam to učenici 4.razreda iz Područne škole Potnjani. Kliknite na opširnije i saznajte više kako su naši učenici na zanimljiv način ponovili naučeno gradivo o zavičajima Lijepe naše te pogledajte njihove fotografije.


Na satima ponavljanja brežuljkastog zavičaja izradili smo plakat o vinarstvu i vinogradarstvu, jer smo naučili da je ova gospodarska djelatnost zastupljena u brežuljkastim krajevima Republike Hrvatske.

 

Nakon obrade gorskih krajeva Republike Hrvatske na satima izvannastavnih aktivnosti zajedničkim snagama izradili smo maketu gorskog kraja. Služili smo se stiroporom, kolaž papirom, čačkalicama i karton ambalažom. Za vrijeme izrade makete ponovili smo i gorski zavičaj kako bismo se podsjetili na svaku pojedinost vezanu uz ovaj zavičaj.

 

 

Plakat vezan uz nizinski zavičaj

 

Na izvannastavnim aktivnostima načinili smo razredni akvarij od PVC vrećica koje smo napuhavali. Tako su se u akvariju našle ribice svakog pojedinog učenika iz razreda. Jedan sat likovne grupe iskoristili smo i kako bismo se pobliže upoznali s istarskim kažunom. Svatko se potrudio saznati što više informacija o kažunima, a naposlijetku smo i sami izrađivali svoje kažune od karton ambalaže i kamenčića. 

 

Tijekom obrade primorskih krajeva RH prikupili smo veliki broj razglednica iz primorskog zavičaja. Samo neke od njih objesili smo na konop u razredu. Na konop smo također objesili i različite fotografije ovog zavičaja, načinili smo plakat jela primorskog zavičaja, kulturnih znamenitosti , središta primorskog zavičaja.

 

Preostale fotografije svakako pogledajte OVDJE!

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju