preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Tražilica

Popis udžbenika

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 376548
Danas: 106
Uvodne aktivnosti eTwinningovog projekta Virtual Museum Night 2022.
Vlatka Štrk / datum: 25. 11. 2021. 14:05

Učenici 6. razreda Osnovne škole Drenje sudjeluju u eTwinningovom projektu Virtual Museum Night 2022. Jedna od uvodnih aktivnosti za učenike bila je pronaći ljubavnu priču ili legendu iz svoje zemlje koje su razmijenili s učenicima drugih škola.

Nakon upoznavanja i izrade loga projekta, započeli su s otkrivanjem priča iz osam europskih zemalja, a što sve stvaraju inspirirani ovim pričama i kako nam nove tehnologije pomažu u očuvanju baštine, moći ćete pogledati na manifestaciji Noć muzeja 2022.

Prelistajte e-knjigu jer sudbine ljubavnih parova iz različitih dijelova Europe spremno čekaju na vas: https://bit.ly/vmn2022.

 

[OPŠIRNIJE]Projekt Pet koraka do istine predstavljen na godišnjoj eTwinningovoj konferenciji
Administrator / datum: 5. 11. 2021. 15:12

Dvodnevna godišnja eTwinningova konferencija “eTwinning i medijska pismenost: uključiva zajednica i inovativni IKT alati” održana je 4. i 5. studenoga 2021. u virtualnom okruženju u organizaciji Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Prvoga dana predstavljene su mogućnosti eTwinninga, održana su izlaganja na temu medijske pismenosti i dezinformacija te su dodijeljene nagrade COMET i Europska oznaka jezika.

Drugoga dana konferencije održana je serija radionica na temu medijske pismenosti te su predstavljeni Erasmus+ i eTwinning projekti u čijem je fokusu medijska pismenost.

Naš učitelj informatike Goran Podunavac predstavio je autorski eTwinningov projekt Pet koraka do istine koji je za cilj imao unaprijediti digitalne kompetencije učenika, poticati ih da preuzmu odgovornost za vlastitu sigurnost s naglaskom na osnaživanju i isticanju odgovornog ponašanja i digitalnog građanstva, kao i poučiti ih vrednovati i kritički analizirati različite medijske sadržaje kako bi znali tumačiti poruke (njihovu vjerodostojnost, pouzdanost i istinitost) u različitim medijima i na temelju njih donositi odgovorne odluke.


[OPŠIRNIJE]Nacionala oznaka kvalitete za projekt Pet koraka do istine
Administrator / datum: 8. 10. 2021. 20:23

Drugo obrazovno razdoblje u školskoj godini 2020./2021. prošlo je u znaku eTwinningovog projekta Pet koraka do istine u kojem su učenici Osnovne škole Drenje sudjelovali sa svojim vršnajacima iz Hrvatske i Srbije. Ideja za projekt je nastala za vrijeme prvog lockdowna kada smo organizirali istoimeno predavanje putem Zoom aplikacije.

Povezali smo aktivnosti za Dan sigurnijeg interneta i Dane medijske pismenosti, a škole partneri su prepoznale zašto je važno naučiti vrednovati i kritički analizirati različite medijske sadržaje te smo se zajedničkim snagama upustili u korisno suradničko učenje.

Marljiv rad učenika 6., 7. i 8. razreda nagrađen je nacionalnom oznakom kvalitete, a za to su zaslužni i njihovi učitelji koji su osmislili projektne aktivnosti - učiteljica hrvatskog jezika Evica Dernej i učitelji informatike Marko Berberović i Goran Podunavac. Čestitamo svima!


[OPŠIRNIJE]Naš prvi autorski eTwinning projekt nagrađen nacionalnom oznakom kvalitete
Administrator / datum: 7. 10. 2021. 13:31

Tijekom prošle školske godine učenici Osnovne škole Drenje sudjelovali su u eTwinningovom projektu Me, Myself & I (Ja i sva moja lica). 

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih, a naši su učenici u suradnji s prijateljima iz desetak europskih zemalja kroz različite projektne aktivnosti naučili prepoznati vlastita emocionalna stanja, voditi kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, međusobno surađivati i saznali kako potražiti podršku u vlastitoj zajednici.

Njihov rad nagrađen je nacionalnom oznakom kvalitete koja se dodjeljuje projektima u kojima su korištene pedagoške inovacije, suradnja i komunikacija među partnerskim školama je kvalitetno ostvarena, a tijekom rada na projektu korišteni su primjereni digitalni alati.

Čestitamo svim našim učenicima i njihovim mentorima - školskoj psihologinji Mariji Jurić, učiteljici hrvatskoga jezika Evici Dernej, knjižničarkama Vlatki Štrk i Tihani Perić, pedagoginji Aneti Orešković-Buljan i učitelju informatike Goranu Podunavcu.


[OPŠIRNIJE]Novi eTwinning projekt Virtual Museum Night 2022
Vlatka Štrk / datum: 30. 9. 2021. 18:15

U školskoj godini 2021./2022. naši učenici osmih razreda sudjeluju u međunarodnom eTwinningovom projektu Virtual Museum Night 2020. Osim učenika iz nekoliko hrvatskih škola, u projektu će naši učenici također ostvariti suradnju sa svojim vršnjacima iz Grčke, Italije, Poljske, Slovenije, Španjolske i Turske.

Uz brojne aktivnosti organizirane po mjesecima, naglasak će biti da učenici razmjen razne priče/legende poput one o Romeu i Juliji te ih predstave svojim partnerima u stripovima, videozapisima, filmovima, glazbi, umjetnosti..., a za svaku priču stvorit će se zbirke učeničkih radova. Na mrežnoj stranici projekta bit će objavljena izložba svih nastalih radova tako da će posjetitelji moći dobiti cjelokupnu sliku projekta i pogledati hvalevrijedne rezultate suradnje svih učenika.

Projekt je nastao s ciljem razvijanja vještina za timski rad, jačanja vještina kroz interdisciplinarno poučavanje, upoznavanje svoje i drugih kultura, unaprjeđenje digitalnih kompetencija te usavršavanje engleskog jezika.

Voditelji projektnih aktivnosti u našoj školi bit će školska knjižničarka Vlatka Štrk i učitelj informatike Goran Podunavac.


[OPŠIRNIJE]Došli smo do kraja eTwinning projekta "Me, Myself & I"
Administrator / datum: 25. 6. 2021. 18:12

Tijekom nastavne godine učenici razredne nastave i naši sedmaši sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu "Me, Myself & I" pod vodstvom psihologinje Marije Jurić, knjižničarki Vlatke Štrk i Tihane Perić, pedagoginje Anete Orešković Buljan i dvoje naših učitelja - Evice Dernej i Gorana Podunavca.

Brojne projektne aktivnosti bile su usmjerene na očuvanje i unaprjeđivanja mentalnoga zdravlja i dobrobiti pojedinaca i zajednice te usvajanja zdravih stilova života.

Jedan od rezultat projekta je e-priručnik o mentalnom zdravlju djece i mladih u kojem se nalaze i radovi naših učenika.

PRIRUČNIK NA HRVATSKOM JEZIKU

PRIRUČNIK NA ENGLESKOM JEZIKU

Iako je našim učenicima ovo bio prvi eTwinning projekt, većina je u završnom upitniku izrazila želju da opet surađuju sa svojim vršnjacima diljem Lijepe naše i šire.


[OPŠIRNIJE]Primjer dobre prakse: Naš projekt "Pet koraka do istine"
Administrator / datum: 31. 5. 2021. 12:37

Središnja organizacija za potporu eTwinningu u suradnji s hrvatskom nacionalnom organizacijom za potporu eTwinningu organizirala je od 26. do 28. svibnja 2021. online stručno usavršavanje „Kritička medijska pismenost s eTwinningom“ („Critical Digital Literacy with eTwinning“) na kojem je sudjelovalo oko 150 eTwinnera iz brojnih europskih zemalja. Učitelj informatike Goran Podunavac predstavio je radove učenika nastalih tijekom eTwinning projekta "Pet koraka do istine". Detaljnije saznajte na mrežnoj stranici eTwinning.hr.


[OPŠIRNIJE]Najbolji na državnom natječaju Stvarajmo eKreativno!
Administrator / datum: 25. 5. 2021. 19:59

Učenici Matej Kovač, Nives Bobić, Tea Jakšić, Patrik Leon Bobinac, Antun Grgačević, Mihael Mor i Vanesa Petanjak, pod mentorstvom školske knjižničarke Vlatke Štrk i učitelja informatike Gorana Podunavca, napravili su interaktivnu prezentaciju u kojoj su prikazali aktivnosti eTwinning projekta "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica").

PREZENTACIJU POGLEDAJTE OVDJE!

Stvarajmo eKreativno državni je natječaj Hrvatske udruge školskih knjižničara o kreativnoj uporabi web alata u školskoj knjižnici, a njihova je prezentacija u kategoriji Kreativna prezentacija projekta osvojila prvu nagradu - knjige za školsku knjižnicu u vrijednosti od 700 kuna.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju