preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Tražilica

Popis udžbenika

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395430
Danas: 6
Prve videokonferencije učenika šestih razreda
Administrator / datum: 6. 4. 2022. 08:25

Zahvaljujući eTwinningovom projektu "Pet koraka do istine" učenici šestih razreda Osnovne škole Drenje povezali su se sa svojim vršnjacima.

Tijekom videokonferencije učenici 6. a razreda predstavili su sebe i svoju školu učenicima 5. razreda Područne škole Kneževo, dok su učenici 6. b razreda imali školski sat s učenicima Osnovne škole „Sremski front“ Šid iz Srbije.

Šestaši iz Drenja su pripremili interaktivno predavanje o fenomenu akronomski nazvanog FOMO (engl. fear of missing out), koji se prevodi kao “strah od propuštanja”. Naime, djeca i mladi iz straha da ne bi propustili neki događaj na društvenim mrežama stalno provjeravaju obavijesti koje im pristižu na njihove profile ili u komunikacijske grupe.

Četiri učenice male baranjske škole predstavile su svoje stripove koje su izradile za Dan sigurnijeg interneta. Zajedno sa školskom knjižničarkom Marijanom Kuna objasnile su što je vijest i na koja pitanja odgovara. Učenici iz Šida, pod mentorstvom učiteljica Nataše Miljanović i Ane Hodak, objasnili su vrste influencera s obzirom na sadržaj koji objavljuju.

Ususret Danima medijske pismenosti, učenici iz Srbije i Hrvatske nastavljaju izrađivati materijale za zajednički e-časopis o medijskoj pismenosti i dezinformacijama. Prvi broj moći ćete prelistati krajem svibnja ove godine.

Učenici su se marljivo pripremali za videokonferenciju, a školska knjižničarka Vlatka Štrk i njihovi učitelji Evica Dernej i Goran Podunavac obećali su im još susreta s drugim školama kako bi nastavili razvijati prezentacijske, jezične, komunikacijske, digitalne i multikulturalne vještine.


[OPŠIRNIJE]Predstavljanje e-knjige Snaga mira na Radio Đakovu
Administrator / datum: 10. 3. 2022. 19:54

Učenice Ena Fehir (5. b) i Barbara Bušić (8. a) gostovale su 10. ožujka 2022. u emisiji Život škole na Radio Đakovu.

Tijekom polusatnog programa uživo, zajedno sa školskom knjižničarkom Vlatkom Štrk, psihologinjom Marijom Jurić i učiteljem informatike Goranom Podunavcom, predstavile su e-knjigu Snaga mira i objasnile kako su nastali radovi učenika Osnovne škola Drenje povodom eTwinningove inicijative Pozivam na mir.

Radijsku emisju možete poslušati OVDJE.

Web novinari


[OPŠIRNIJE]Snaga mira
Administrator / datum: 5. 3. 2022. 22:12

Nakon dvogodišnje borbe s pandemijom koronavirusa, učenici i učitelji suočeni su s vijestima o ratu u Ukrajini.

Budući da novonastala situacija utječe na sve nas, Osnovna škola Drenje također se pridružila brojnim europskim školama kako bi podržala eTwinningovu inicijativu "Pozivam na mir".

Različitim aktivnostima apostrofirali smo ono što nam je u sadašnjem vremenu neizmjerno potrebno: suradnja, zajedništvo, nenasilje, ljubav, humanost i, naravno, mir.

Kliknite OVDJE kako biste prelistali našu e-knjigu Snaga mira.


[OPŠIRNIJE]Svestrani i kreativni eTwinneri Osnovne škole Drenje
Vlatka Štrk / datum: 10. 2. 2022. 17:55

Prošlotjedna tema serije webinara Kava s eTwinningovim ambasadorima bila je eTwinning kreativan i svestran, a učitelj informatike Goran Podunavac predstavio je dio projektnih aktivnosti iz naše Škole.


[OPŠIRNIJE]Sudjelujemo prvi put u manifestaciji Noć muzeja!
Vlatka Štrk / datum: 25. 1. 2022. 15:02

Ovogodišnja, sedamnaesta po redu Noć muzeja bit će održana 28. siječnja u uvjetima sličnima prošlogodišnjima - online i tamo gdje je to moguće 'uživo', uz prigodnu temu "Muzeji - između stvarnog i digitalnog".

Osnovna škola Drenje sudjeluje prvi put u službenom programu. Učenici šestog razreda, pod vodstvom školske knjižničarke Vlatke Štrk i učitelja informatike Gorana Podunavca, prirpemili su zanimljive digitalne sadržaje koji su nastali u sklopu eTwinningovog projekta Virtual Museum Night 2022.

Pozivamo vas na virtualno druženje ovog petka od 17 sati kada ćemo predstaviti ljubavne priče i legende te vas upoznati s kulturnom i prirodnom baštinom zemalja sudionika projekta. Šećer za kraj bit će originalni recept za tortu koji je nastao inspiriran navedenim projektom.


[OPŠIRNIJE]Uvodne aktivnosti eTwinningovog projekta Virtual Museum Night 2022.
Vlatka Štrk / datum: 25. 11. 2021. 14:05

Učenici 6. razreda Osnovne škole Drenje sudjeluju u eTwinningovom projektu Virtual Museum Night 2022. Jedna od uvodnih aktivnosti za učenike bila je pronaći ljubavnu priču ili legendu iz svoje zemlje koje su razmijenili s učenicima drugih škola.

Nakon upoznavanja i izrade loga projekta, započeli su s otkrivanjem priča iz osam europskih zemalja, a što sve stvaraju inspirirani ovim pričama i kako nam nove tehnologije pomažu u očuvanju baštine, moći ćete pogledati na manifestaciji Noć muzeja 2022.

Prelistajte e-knjigu jer sudbine ljubavnih parova iz različitih dijelova Europe spremno čekaju na vas: https://bit.ly/vmn2022.

 

[OPŠIRNIJE]Projekt Pet koraka do istine predstavljen na godišnjoj eTwinningovoj konferenciji
Administrator / datum: 5. 11. 2021. 15:12

Dvodnevna godišnja eTwinningova konferencija “eTwinning i medijska pismenost: uključiva zajednica i inovativni IKT alati” održana je 4. i 5. studenoga 2021. u virtualnom okruženju u organizaciji Nacionalne organizacije za potporu eTwinningu koja djeluje u okviru Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Prvoga dana predstavljene su mogućnosti eTwinninga, održana su izlaganja na temu medijske pismenosti i dezinformacija te su dodijeljene nagrade COMET i Europska oznaka jezika.

Drugoga dana konferencije održana je serija radionica na temu medijske pismenosti te su predstavljeni Erasmus+ i eTwinning projekti u čijem je fokusu medijska pismenost.

Naš učitelj informatike Goran Podunavac predstavio je autorski eTwinningov projekt Pet koraka do istine koji je za cilj imao unaprijediti digitalne kompetencije učenika, poticati ih da preuzmu odgovornost za vlastitu sigurnost s naglaskom na osnaživanju i isticanju odgovornog ponašanja i digitalnog građanstva, kao i poučiti ih vrednovati i kritički analizirati različite medijske sadržaje kako bi znali tumačiti poruke (njihovu vjerodostojnost, pouzdanost i istinitost) u različitim medijima i na temelju njih donositi odgovorne odluke.


[OPŠIRNIJE]Nacionala oznaka kvalitete za projekt Pet koraka do istine
Administrator / datum: 8. 10. 2021. 20:23

Drugo obrazovno razdoblje u školskoj godini 2020./2021. prošlo je u znaku eTwinningovog projekta Pet koraka do istine u kojem su učenici Osnovne škole Drenje sudjelovali sa svojim vršnajacima iz Hrvatske i Srbije. Ideja za projekt je nastala za vrijeme prvog lockdowna kada smo organizirali istoimeno predavanje putem Zoom aplikacije.

Povezali smo aktivnosti za Dan sigurnijeg interneta i Dane medijske pismenosti, a škole partneri su prepoznale zašto je važno naučiti vrednovati i kritički analizirati različite medijske sadržaje te smo se zajedničkim snagama upustili u korisno suradničko učenje.

Marljiv rad učenika 6., 7. i 8. razreda nagrađen je nacionalnom oznakom kvalitete, a za to su zaslužni i njihovi učitelji koji su osmislili projektne aktivnosti - učiteljica hrvatskog jezika Evica Dernej i učitelji informatike Marko Berberović i Goran Podunavac. Čestitamo svima!


[OPŠIRNIJE]Naš prvi autorski eTwinning projekt nagrađen nacionalnom oznakom kvalitete
Administrator / datum: 7. 10. 2021. 13:31

Tijekom prošle školske godine učenici Osnovne škole Drenje sudjelovali su u eTwinningovom projektu Me, Myself & I (Ja i sva moja lica). 

Projekt je nastao s ciljem promoviranja važnosti i brige za dobro mentalno zdravlje djece i mladih, a naši su učenici u suradnji s prijateljima iz desetak europskih zemalja kroz različite projektne aktivnosti naučili prepoznati vlastita emocionalna stanja, voditi kvalitetnu komunikaciju s bližnjima, međusobno surađivati i saznali kako potražiti podršku u vlastitoj zajednici.

Njihov rad nagrađen je nacionalnom oznakom kvalitete koja se dodjeljuje projektima u kojima su korištene pedagoške inovacije, suradnja i komunikacija među partnerskim školama je kvalitetno ostvarena, a tijekom rada na projektu korišteni su primjereni digitalni alati.

Čestitamo svim našim učenicima i njihovim mentorima - školskoj psihologinji Mariji Jurić, učiteljici hrvatskoga jezika Evici Dernej, knjižničarkama Vlatki Štrk i Tihani Perić, pedagoginji Aneti Orešković-Buljan i učitelju informatike Goranu Podunavcu.


[OPŠIRNIJE]Novi eTwinning projekt Virtual Museum Night 2022
Vlatka Štrk / datum: 30. 9. 2021. 18:15

U školskoj godini 2021./2022. naši učenici osmih razreda sudjeluju u međunarodnom eTwinningovom projektu Virtual Museum Night 2020. Osim učenika iz nekoliko hrvatskih škola, u projektu će naši učenici također ostvariti suradnju sa svojim vršnjacima iz Grčke, Italije, Poljske, Slovenije, Španjolske i Turske.

Uz brojne aktivnosti organizirane po mjesecima, naglasak će biti da učenici razmjen razne priče/legende poput one o Romeu i Juliji te ih predstave svojim partnerima u stripovima, videozapisima, filmovima, glazbi, umjetnosti..., a za svaku priču stvorit će se zbirke učeničkih radova. Na mrežnoj stranici projekta bit će objavljena izložba svih nastalih radova tako da će posjetitelji moći dobiti cjelokupnu sliku projekta i pogledati hvalevrijedne rezultate suradnje svih učenika.

Projekt je nastao s ciljem razvijanja vještina za timski rad, jačanja vještina kroz interdisciplinarno poučavanje, upoznavanje svoje i drugih kultura, unaprjeđenje digitalnih kompetencija te usavršavanje engleskog jezika.

Voditelji projektnih aktivnosti u našoj školi bit će školska knjižničarka Vlatka Štrk i učitelj informatike Goran Podunavac.


[OPŠIRNIJE]Došli smo do kraja eTwinning projekta "Me, Myself & I"
Administrator / datum: 25. 6. 2021. 18:12

Tijekom nastavne godine učenici razredne nastave i naši sedmaši sudjelovali su u međunarodnom eTwinning projektu "Me, Myself & I" pod vodstvom psihologinje Marije Jurić, knjižničarki Vlatke Štrk i Tihane Perić, pedagoginje Anete Orešković Buljan i dvoje naših učitelja - Evice Dernej i Gorana Podunavca.

Brojne projektne aktivnosti bile su usmjerene na očuvanje i unaprjeđivanja mentalnoga zdravlja i dobrobiti pojedinaca i zajednice te usvajanja zdravih stilova života.

Jedan od rezultat projekta je e-priručnik o mentalnom zdravlju djece i mladih u kojem se nalaze i radovi naših učenika.

PRIRUČNIK NA HRVATSKOM JEZIKU

PRIRUČNIK NA ENGLESKOM JEZIKU

Iako je našim učenicima ovo bio prvi eTwinning projekt, većina je u završnom upitniku izrazila želju da opet surađuju sa svojim vršnjacima diljem Lijepe naše i šire.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju