preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395386
Danas: 4

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan ljubaznosti
Autor: Tihana Perić, 16. 11. 2020.

Ljubaznost nije urođena djetetu. Dijete je po prirodi impulzivno, a da bi postalo ljubazno i pristojno, ono se mora naučiti ljubaznosti.

U sklopu eTwinning projekta "Me, Myself & I" (Ja i sva moja lica), učenici 2. i 3. razreda dotakli su se i teme ljubaznosti te naučili kako moramo biti ljubazni jedni prema drugima, prema svim živim bićima, našoj planeti, ali i prema samima sebi!

Više saznajte pod opširnije!


Održana se radionica sastojala od dva dijela.

U prvom su dijelu učenici razgovarali o pojmu ljubaznosti. Postavljena su im razna pitanja pomoću kojih smo započeli proces učenja i usvajanje društvenih normi ponašanja.

U glavnom dijelu sata, učenicima je pročitana priča Ljubazni lav, nakon koje su došli do zaključka da se ljubaznost uzvraća ljubaznošću, da ljubaznošću stječemo prijatelje koji su nam spremni pomoći te da se isplati biti ljubazan.

U drugom su djelu učenici promišljali i zapisivali na koje sve načine mogu biti ljubazni prema ukućanima, starijima, prijateljima iz razreda, učiteljima te našem planetu. Svi učenici su zapisali po pet primjera na koje mogu pokazati ljubaznost prema drugima te su obećali da će u idućih tjedan dana sve navedene primjere ljubaznosti provesti u djelo.

Svi pamtimo neka djela kojima nam je tijekom godina pokazana ljubaznost, a takva mala djela ljubaznosti doista mogu promijeniti nečiji dan. 

Učenici 7.a razreda to jako dobro znaju pa su tako sa svojom razrednicom Evicom Dernej iznenadili Marina s plavim balonima, a svaki je bio poseban jer je opisao Marina. 

Marino je uživao, a oni su naučili puno toga o dijabetesu. Pripremili su i dijetne obroke. Više pročitajte OVDJE.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju