preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395386
Danas: 4

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Osmaši o nastavi na daljinu
Autor: Administrator , 23. 3. 2020.

Na satu hrvatskoga jezika, u virtualnoj učionici, učenici osmih razreda učili su o vrstama pisama i njihovim dijelovima. Učiteljica Evica Dernej zadala im je da napišu osobno pismo nekom od učitelja.

Pročitajte pod opširnije što su napisali o nastavi na daljinu!


Dobar dan, učiteljice Evice!

Od ponedjeljka 16.3. započela je online nastava… Prva dva dana (ponedjeljak i utorak) imali smo  nastavu samo putem televizije. Na SPTV-u prikazuju se nastavni sadržaji za učenike predmetne nastave, a na HRT3 prikazuju se nastavni sadržaji za učenike razredne nastave. Iskreno, takav način nastave mi se nimalo ne sviđa! Nastavnici su nerazumljivi, ako nam nešto nije jasno, ne možemo ih pitati da nam ponovno objasne, ne stignemo zapisati važne pojmove, ponekad nam kažu da zaustavimo video, a to nije moguće… Virtualne učionice osposobljene su tek treći dan (srijeda), ali nisu dostupne u bilo kojem trenutku. Sustav konstantno pada, nije moguće otvoriti zadatke koje nam učitelji pošalju i ima dosta poteškoća. Dakle, od srijede moramo pratiti nastavu i putem televizije i u virtualnim učionicama.

Danas sam se ustala oko 8 sati i od tada ili gledam u mobitel ili u laptop ili u televizor. Nije to zbog toga što ja to želim, već zato što moram. Jako je naporno skroz gledati u neki oblik tehnologije jer to stvarno nisam navikla. Učitelji su nam zadali jako puno zadataka. Bilo bi puno lakše odraditi svoje obaveze da online nastava ne šteka, ali ovako…

Zapravo, kad bolje razmislim, lijepo je ići u školu! Fale mi prijatelji, druženja i normalno učenje! Puno je lakše kada nam vi objasnite gradivo, a i brže je. Jučer sam pričala s prijateljima i razgovarali smo o tome kako nam prvi puta u životu fali škola. Iskreno, ni sama nisam mislila da ću to ikada reći.

Nadam se da će ova karantena što prije proći i da će se Koronavirus brzo istrijebiti. Jedva čekam da se vratimo u školske klupe i nastavimo s gradivom!

Lijep pozdrav, Petra!  

P.S. Odmarajte i čuvajte se!


18.3.2020.

Dobar dan učiteljice!

Moram vam priznati da mi je ovakav način nastave poprilično težak i pomalo dosadan. Cijelo vrijeme samo gledam u laptop, mobitel ili televiziju. Puno učitelja poslalo nam je zadatke i trudim se sve ih odraditi što brže mogu, ali uzalud... zadatci se samo gomilaju. Nastavu na SPTV-u teško pratim jer je pomalo dosadna i koliko god se ja trudim nešto zapisati, ne mogu jer ti profesori brzo mijenjaju slajdove. Nadam se da ću se uskoro priviknuti na ovakav način nastave. Zanima me kako se vi snalazite?

Puno pozdrava od Marine Petanjak!

P.S. Nadam se da ste zdravi!


Slatinik, 18.3.2020.

Draga učiteljice!

Želim Vam reći da mi se online nastava ne sviđa jer mi nedostaju prijatelji. Snalazim se preko online nastave, ali više volim Vaš glas.

Nastava na televiziji je u redu, ali teško se snalazim jer je prebrzo. Nadam se da ćemo se brzo vratiti u školske klupe.

Lijep pozdrav!

Lana Matković


Draga učiteljice!

Meni online nastava nije tako loša. Na online nastavi moramo više toga sami  istražiti i pronaći, pa je malo teža.  Na taj način i više toga naučim i zapamtim. S prijateljima komuniciram preko poruka na mobitelu, ali više bih volio da smo svi u školi i da se družimo.

Lijep pozdrav!

Jakov Djurinski


Draga učiteljice,

online nastava mi se nimalo ne sviđa. Jako je čudno raditi sve preko interneta od kuće, a i nedostaje mi druženje s prijateljima i dobar trening na tjelesnom. Znam da je situacija takva da zbog Koronavirusa moramo imati online nastavu, ali bih volio da imamo uobičajenu nastavu. Nadam se da nećemo imati online nastavu do kraja godine jer mi se više sviđa uobičajena škola. Lijep pozdrav!

P.S. Nadam se da ćemo zadaćnicu pisati kod vas u razredu, a ne doma!

Andrijan Barušić


Draga učiteljice Dernej,

Ova nastava na daljinu mi nije prirasla srcu. Nije da mi se ne sviđa, nego meni osobno je lakše komunicirati s osobama u četiri oka. Jako je teško poslati neke datoteke, jer se znaju ne poslati ili im treba dugo da se pošalju. Ja se samo nadam da će ova nastava na daljinu što prije završiti i da ćemo se vratiti u naše klupe.

Pozdrav,

Dora Živković


 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju