preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395446
Danas: 22

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan mentalnog zdravlja
Autor: Administrator , 14. 10. 2016.

Ovaj je tjedan po prvi puta obilježen Dan mentalnog zdravlja u našoj Školi povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, koji se obilježava 10. listopada svake godine u organizaciji Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH) i u suradnji sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO).

Školska psihologinja Marija Novoselić održala je pedagoško-psihološku radionicu „Što je mentalno zdravlje i kako ga očuvati?“ za učenike 7. b razreda. Učenici su upoznati s mentalnim zdravljem i važnosti održavanja mentalne higijene. Uz upoznavanje i učenje o mentalnom zdravlju, ispitana je prevalencija psiholoških odstupanja te su na kraju radionice učenici crtali i bojali, što je danas sve popularnija tehnika za opuštanje i kod odraslih.

Uređen je i školski pano edukativnog karaktera s ciljem skretanja pozornosti na važnost mentalne higijene.

Učenici su upoznati s kampanjom „Boli Me“ koja podiže svijest o važnosti promicanja mentalnog zdravlja sa snažnom porukom „Kad te boli, moraš reći“. Također, psihologinja ih je podsjetila na pravovremeno traženje pomoći i podrške te na Sandučić povjerenja.

Održano je i kratko interaktivno predavanje u kombinaciji s radionicom „Mentalno zdravlje i radno okruženje“ za učitelje. Učiteljima je prezentirana tehnika bojanja kao način relaksacije, kreativnosti i mašte te je svaki učitelj dobio svoj crtež za bojanje. Ne moramo ni reći kako smo se dobro nasmijali i doprinijeli mentalnom zdravlju.

Ovim aktivnostima otvorili smo vrata u područje brige o mentalnom zdravlju te dali malen doprinos promicanju važnosti mentalnog zdravlja.

Nije sramota imati problem, ne snalaziti se u svom životu, biti zbunjen.

Nije sramota ni ne poduzeti ništa i pomiriti se sa „sudbinom“.

Nije sramota, ali je velika šteta.

(citat iz knjige „Putovanje u središte srca“)

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju