preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 274685
Ovaj mjesec: 1615
Ovaj tjedan: 439
Danas: 94
Radovi učenika predmetne nastave
Što smo radili na nastavi informatike?
Administrator / datum: 29. 9. 2011. 15:18

Puno su toga naši informatičari napravili u informatičkoj učionici. S obzirom da nismo u našoj školi, te smo privremeno smješteni u Osnovnu školu Gorjani, u kojoj nam internetska veza nikako nije najbolji prijatelj, umjesto svakidašnjeg jadikovanja, shvatili smo da se i sa sporim računalima može puno napraviti i uspjeli smo! Naša web stranica je i ove godine zablistala! Pod opširnije pogledajte izdvojene radove naših učenika :)


[OPŠIRNIJE]Šumska kuharica
Marina Mijatović / datum: 27. 9. 2011. 09:35

U starim tekama za kolače i sokove, u kredencima i špajzama kriju se ukusne slastice i zdravi sokovi naših mama i baka.

Radeći zavičajne govore u hrvatskom jeziku, dopustili smo da se naše mame i bake izraze na svoj način. Proučite našu "Kuharicu" i iskoristite ju! 


[OPŠIRNIJE]Dren, drenjina, Drenje?
Ivan Bogdanović / datum: 23. 9. 2011. 07:59

Osmaši su na satu medijske kulture istraživali tisak.

U "Hrvatskim šumama" pronašli smo o drveću naših šuma, te o drijenu, što on simbolizira, zašto izreka "zdrav ko dren" i kako su neka hrvatska naselja (kao naše mjesto Drenje) dobili ime po šumi drijena.

Više pročitajte pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]What can we find in the forest?
Petra Kočiš / datum: 22. 9. 2011. 17:38

Naš zadatak na satu engleskog jezika bio je zapisati što više riječi (naravno na engleskom jeziku) koje se mogu povezati sa šumom. Sve smo ih zapisali na papiriće i zatim smo ih objesili na šumski alphabet  :) Na kraju sata otpjevali smo i poznatu abc pjesmicu! Sve fotografije nas sedmaša možete pogledati OVDJE!


[OPŠIRNIJE]Fizika: Gustoća bagrema, hrasta i graba
Vladimir Knežević / datum: 21. 9. 2011. 14:18

Učenici osmog razreda su na satu fizike određivali gustoću bagrema, hrasta i graba. Uz pomoć tabličnih vrijednosti izračunali su i ogrjevnu vrijednost pojedinih cjepanica. Tako je na primjer u cjepanici graba mase približno 2.5 kg pohranjeno oko 30MJ kemijske potencijalne energije. Za izvršenje mehaničkog rada jednakog iznosa potrebno je oko 680 000 izbačaja dvoručnih utega mase 12kg (6kg u svakoj ruci). Fizički najspremniji učenik mogao je u jednom setu napraviti 30 izbačaja. Desetljećima se u drvetu prikupi na račun solarnog zračenja velika energija. Fotografije pogledajte ovdje!


[OPŠIRNIJE]Geografija: Šumski pokrov Europe
Marija Pešić / datum: 19. 9. 2011. 23:36

Sedmi razred je na satu geografije također obilježio Međunarodnu godinu šuma. Tema je bila "Šumski pokrov Europe - nekad i danas", čitali smo i izlagali razne zanimljivosti i činjenice vezane uz rasprostranjenost i važnost europskih šuma, a ono najzanimljivije sastavili smo u obliku kartica za rubriku "Jeste li znali?" i stavili ih na pano. Još je nekoliko učenika dobilo zadatak napraviti prezentacije o nekadašnjem prirodnom šumskom pokrovu Europe. Fotografije pogledajte ovdje!


[OPŠIRNIJE]Šumske vile i vilenjaci
Marta Matković / datum: 19. 9. 2011. 21:14

Na satu hrvatskog jezika učili smo da priče o vilama i vilenjacima na planinama i u šumama postoje vjerojatno oduvijek. Isto tako postoje svjedočenja ljudi iz raznih povijesnih razdoblja (usmena ili pismena) o susretima s vilama.

Jesen polako stiže; sve je više kiše; dolaze nam hladniji dani i upravo  to nas je motiviralo da pokupimo šareno lišće u školskom dvorištu i na satu likovne kulture prizovemo šumske vile i vilenjake.

Više pogledajte pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Hrast - blago naše Slavonije
Administrator / datum: 16. 9. 2011. 08:00

Sigurno ste čuli za slavonski hrast. Postoje dvije vrste hrasta: hrast lužnjak i hrast kitnjak.

Sigurno ste čuli za slavonski bećarac:

ʺ...Hej, kad su stari svinje žirovali…

Hej, debele su krmače imali…“

Sigurno ste čuli za grad Veneciju - grad na vodi. Veneciju drže hrastova debla jer hrastu ni voda ne može ništa.

Sigurno ste čuli i za katedralu u Đakovu koju je dao sagraditi J.J. Strossmayer. Naša velebna katedrala leži na hrastovim deblima.

Onaj tko ima šumu hrasta, ima nezamislivo bogatstvo.

Benjamin Agatić, 6. razred


[OPŠIRNIJE]Danijelina šumska modna revija
Danijela Tot / datum: 9. 9. 2011. 15:10

S obzirom da provodimo projekt Međunarodna godina šuma u našoj školi odlučila sam osmisliti kolekciju inspiriranu šumskim motivima. Ova sezona inspirirana je avanturama duboke šume - ljepotom, bojom, fantazijom. Istraživanje šume otkrilo je ćud koja u život vraća graciozne i dražesne komade odjeće. 

Kliknite ovdje i pogledajte što sam Vam pripremila u novoj šumskoj kolekciji!

 


[OPŠIRNIJE]Engleski jezik: 10 tips for survival
Administrator / datum: 8. 9. 2011. 19:11

Na dodatnoj nastavi iz engleskog jezika učenici su s učiteljicom Anamarijom obrađivali tekstove o opasnostima za šumu (kisele kiše, krčenje šuma, šumski požari). Zatim su zajedničkim snagama razmislili o tome što bi uradili u slučaju da se izgube u šumi, te su to sve zapisali i snimili što možete vidjeti u priloženom video zapisu.


[OPŠIRNIJE]Šumski lektirni kutak
Spomenka Kristić / datum: 7. 9. 2011. 11:44

Iako  je naša knjižnica malih dimenzija, to nimalo ne umanjuje  našu ljubav prema knjigama. Izdvojili smo popis knjiga koje su nas povezale sa šumama, a možete ih pronaći u školskoj knjižnici. Fotografije naših malih najčitatelja mjeseca rujna pogledajte OVDJE! 

 

[OPŠIRNIJE]Divovska šuma
Evica Dernej / datum: 7. 9. 2011. 11:41

„Kad kažem hrast, onda mislim na spačvanske šume,“ još je 1888. godine zapisao hrvatski književnik Josip Kozarac.

Učenici osmih razreda na satu hrvatskog jezika čitali su "Slavonsku šumu" Josipa Kozarca i isječke iz Kozarčeve autobiografije. Više pročitajte pod opširnije!


[OPŠIRNIJE]Šumski savjetnik
Marina Mijatović Demian Luks / datum: 6. 9. 2011. 08:43

Iako biti izgubljen u šumi može biti zastrašujuće iskustvo, preživjeti  je samo pitanje zdravog razuma, strpljenja, te mudrog korištenja darova prirode. Pod opširnije saznajte što se sve može naći u šumi i kako preživjeti nekoliko dana!


[OPŠIRNIJE]Znate li što su dojdole i kakve veze imaju sa šumom?
Marina Mijatović Danijel Tomašičević / datum: 26. 6. 2011. 17:01

Običaj „Dojdole“ prikazuje kako se nekad prizivala kiša na usjeve, a učenici naše škole, koji nastupaju u KUD-u Drenjanci iz Drenja, ponosno su predstavili naše mjesto na Malim đakovačkim vezovima. Više o dojdolama saznajte pod opširnije, te pogledajte fotografije s nastupa.


[OPŠIRNIJE]Posjet Nacionalnom parku Risnjak
Sara Agatić / datum: 18. 6. 2011. 16:18
Učenici sedmih razreda naše škole  u lipnju su posjetili NP Risnjak. Budući da  2011. godinu obilježavamo  kao godinu zaštite šuma, odlučili smo posjetiti šumu koja nije tipična za našu ravnu Slavoniju. 
Udišući svježi i čisti zrak, uvjerili smo se da je važnost šume velika i da nije bitna samo njena ljepota kojom nas privlači. Otišli smo iz ovog  parka sretni i zadovoljni što imamo svu ovu ljpotu u našoj Hrvatskoj.
Fotografije NP Risnjak pogledajte u našo Fotogaleriji!

[OPŠIRNIJE]Priča Beskonačna šuma
Senka Jančikić / datum: 3. 6. 2011. 14:18

Na ovoj stranici se djeci i mladima predstavlja sigurnost informacija kroz šumsku priču sa ilustracijama. Uz obrazovne sadržaje o sigurnosti informacija ove priče sadrže zadatke i preporuke za djecu i mlade. Beskonačna šuma je priča o devetogodišnjem Nikoli koji uči koristiti računalo i e-poštu. Priča čitatelju objašnjava što je Internet i, između ostalog, što se na njemu može raditi. Istovremeno se uči da na Internetu ima i loših stvari od kojih se treba zaštititi. Svakako posjetite i naučite nešto novo!


[OPŠIRNIJE]Šume i ljudi!
Administrator / datum: 31. 5. 2011. 15:43

Na satu informatike svaki učenik 8.b razreda odabrao je po jednu fotografiju s motivim šume te su uz pomoć programa Windows Movie Maker izradili još jedan u nizu videozapisa na temu Međunarodna godina šuma.


[OPŠIRNIJE]Mozaik jedne šume
Katarina Šijaković / datum: 26. 5. 2011. 22:59

Radove naših učenika pogledajte u Fotogaleriji u rubrici Likovni radovi učenika- motiv šume!


[OPŠIRNIJE]Zajedno za zelenije sutra
Aneta OREŠKOVIĆ BULJAN / datum: 12. 5. 2011. 20:48

Danas je u našoj školi održana akcija skupljanja starog papira koju su podržali svi učenici naše škole vrijedno prikupljajući i donoseći stari papir i time šireći svijest  o potrebi čuvanja okoliša, a ponajviše prelijepih šuma. 

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovaj akciji i omogućili nam da od prikupljenog novca  (riječ je o deset tisuća kuna) kupimo ozvučenje za našu školu! Fotografije možete pogledati pod opširnije!

 


[OPŠIRNIJE]Šume oko jezera Borovik
Željka Rossi / datum: 30. 4. 2011. 19:54

Jezero Borovik nalazi se u blizini naše škole. Šume oko jezera Borovik su idealno mjesto za izletnike, šetnju i opuštanje u prirodi. Naši mališani svake godine barem jednom posjete Borovik na koji smo jako ponosni i presretni što nam je u neposrednoj blizini škole.

Fotografije možete slobodno pogledati OVDJE!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju