preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 302369
Ovaj mjesec: 2204
Ovaj tjedan: 454
Danas: 23
Projekt Šafran

Učenici OŠ Drenje uključili su se u Projekt Šafran školske godine 2015/2016. Pod vodstvom učiteljice njemačkoga jezika Tanje Schleis izradili su prikladni cvijetnjak u školskom atriju u obliku Davidove zvijezde.

Povodom obilježavanja sjećanja na Kristalnu noć (9. studenoga), učenici su u cvijetnjak posadili lukovice žutih šafrana. Šafrni se sade u znak sjećanja na 1,5 milijuna židovske i druge djece stradale u Holokaustu. Žuti cvjetovi šafrana podsjećaju na žutu Davidovu zvijezdu koju su Židovi bili prisiljeni nositi pod nacističkim režimom.

U projektu sudjeluju učenici 6. razreda koji su se uključili i u Online šafran klub (Online Crocus Club) gdje škole širom Europe koje sudjeluju u Projektu Šafran razmjenjuju svoja iskustva u vezi s projektom. O Projektu Šafran u OŠ Drenje skupina malih knjižničara izradila je pod vodstvom knjižničarke Vlatke Štrk i prigodni video uradak. 

Ožujak je prvi proljetni mjesec. Proljeće je simbol rađanja, buđenja, obnove, mladosti… U našem školskom atriju procvali su žuti šafrani. Drugu godinu za redom učenici naše škole uključeni su u Projekt Šafran. Cilj projekta je upoznati mlade ljude s temom Holokausta te podizati svijest o opasnostima diskriminacije, predrasuda i nesnošljivosti. Irska zaklada za obrazovanje o Holokaustu opskrbljuje škole lukovicama žutih šafrana koje se sade u znak sjećanja na milijun i pol židovske djece koja su stradala u Holokaustu. Žuti cvjetići podsjećaju na žute Davidove zvijezde koje su Židovi bili prisiljeni nositi pod nacističkom vlašću. Više fotografija pogledajte na školskom fejsu!

preskoči na navigaciju