2015-03-19 11:22:03

Tjedan mozga obilježen u našoj školi

Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week provodi se u Hrvatskoj 14. godinu zaredom u ožujku pod nazivom Tjedan mozga. Ove godine Tjedan mozga obilježava se od 16. do 22. ožujka te smo i mi dali mali doprinos za popularizaciju znanja o funkcijama mozga.

Školska pedagoginja i psihologinja izradile su edukativan i zanimljiv pano s raznim mozgalicama i zagonetkama za učenike. Uz to, učenicima su navedene i neke funkcije za koje su zadužene lijeva i desna strana mozga.

Tjedan je obilježen i radionicom za naše najmlađe učenike, točnije učenike 1. i 2. razreda matične škole pod nazivom „Što znam o mozgu?“. Učenici su bili kreativni i crtali mozak onako kako ga oni vide. Vježbali su svoje moždane vijuge te pisali i crtali lijevom i desnom rukom što nas je sve skupa zabavilo. Na kraju radionice malo smo se i zaigrali, vježbali smo rotaciju oko svoje osi koja je, kažu stručnjaci, među najkompliciranijim pokretima u prostoru, a učenici tim radnjama razvijaju osnovne neuronske veze.

Za zdrav i aktivan mozak važno je što više igrati se, kretati se, penjati, trčati, preskakati, boraviti vani, pravilno i zdravo se hraniti te uvijek dobro mozgati.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Školska psihologinja


Osnovna škola Drenje