2014-09-18 10:21:27

Nastavljamo s akcijom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“

Dragi naši učenici,

obavještavamo vas kako ćemo i ove školske godine nastaviti s akcijom prikupljanja plastičnih čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma, s čijom će prodajom i/ili recikliranjem Udruga sufinancirati nabavku skupih lijekova za liječenje teških zloćudnih bolesti u slučaju kada to ne financira HZZO.

Prošlogodišnjom akcijom zajednički ste prikupili ukupno 6 velikih vreća čepova, koje smo uspješno dostavili na adresu Udruge u Čakovec. Bravo!

S obzirom na to da je odaziv svih vas, ali i vaših obitelji i prijatelja bio zaista velik i kako ste pokazali interes za nastavkom akcije, odlučili smo vam to opet omogućiti!

Više pročitajte pod opširnije!

Podsjetimo se, Udruga oboljelih od leukemije i limfoma (www.uoll.hr) je neprofitna udruga sa sjedištem u Čakovcu koja je osnovana sa svrhom pružanja pomoći oboljelima od teških malignih bolesti odnosno vodi brigu o oboljelima od leukemije i limfoma te srodnih bolesti na području Republike Hrvatske.

Iz Udruge ističu, a mi se s time u potpunosti slažemo, kako je zaštićeni i nezagađeni okoliš pretpostavka za rehabilitaciju bolesnika i očuvanje zdravlja općenito. Drugim riječima, pomaganjem našem planetu pomažemo i sami sebi.

Upravo je zbog toga zamišljen ovaj projekt kojim ćemo zajednički stvarati čišći okoliš, poticati održivi razvoj, educirati našu zajednicu o važnosti zaštite okoliša, a koji će u isto vrijeme pridonijeti bržoj rehabilitaciji i resocijalizaciji oboljelih od zloćudnih bolesti te im osigurati uvjete za pristup tržištu rada.

Na zbrinjavanje plastičnih čepova želimo vas potaknuti iz više razloga:

• čepove je lako prikupiti

• čepovi se mogu reciklirati

• ako se reciklirani materijali u određenom omjeru dodaju u svježi materijal preradom se postiže niža cijena proizvoda

• želimo smanjiti emisiju raznih kancerogenih spojeva koji nastaju spaljivanjem plastike

• želimo ojačati slabo razvijenu preradu plastičnih čepova u Hrvatskoj (donedavno su se čepovi vozili u Kinu na preradu!)

S nadom da ćemo i ove školske godine biti barem jednako uspješni u ovoj akciji, srdačno vas pozdravljamo i veselimo se vašim čepovima!


Osnovna škola Drenje