2021-12-06 11:16:01

Zdrava i cjelovita prehrana

U četvrtak 2.12.2021. godine učenici i roditelji 7. i 8. razreda imali su priliku poslušati zanimljivo i nadasve korisno online predavanje „Zašto školarac treba pravilnu prehranu?“. Predavanje je održano u aplikaciji Microsoft Teams, a održala ga je magistrica nutricionizma Ivana Sović iz nutricionističkog savjetovališta pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

Cilj predavanja bio je osvijestiti značenje prehrane u našem životu. Saznali smo što znači uravnotežena prehrana, kako dijelimo namirnice, u kojem omjeru ih unosimo u organizam te kako prepoznati, ukoliko postoje, prehrambene probleme i kako se suočiti s njima.

Svi prisutni bili su iznimno zadovoljni predavanjem, a  to je potvrdila i interakcija koja je uslijedila nakon izlaganja.

Zahvaljujemo se nutricionistici Ivani i NZJZ, ali i organizatorici cijeloga događaja Ivančici Jakobović Špoljar iz OŠ Luka Botić, Viškovci koja nas je, uz OŠ Đakovači Selci i OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“, Levanjska Varoš, pozvala te na taj način inicirala buduću suradnju među školama.  

U najavi su nova online predavanja o različitim temama, a o svemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.


Osnovna škola Drenje