2021-10-20 21:58:58

Lektira kroz objektiv fotoaparata

Povodom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga 2021.) Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo i Foto-kino klub Đakovo organizirala je fotografski natječaj i izložbu fotografija pod nazivom „100 % domaće: hrvatski autori u Godini čitanja“.

Motivirani hrvatskim piscima lektira od prvog do četvrtog razreda, učenici PŠ Slatinik Drenjski su nakon čitanja Šume Striborove Ivane Brlić Mažuranić, Plesne haljine žutog maslačka Sunčane Škrinjarić, pjesama Moja Baka i Markov strah Ratka Zvrke te pjesama Jedna je mačka jela slatkiše i Krava sa zelenim očima Luke Paljetka, razmišljali o pjesničkim slikama i motivima koje bi mogli fotografirati.

Nakon odabira motiva koji bi jasno predstavljali pročitano djelo, učenici su fotografirali odabrane prizore. Zajedničkim pregledom i analizom fotografija odlučili su koje će fotografije poslati na natječaj. Ovo im je bila vrlo zanimljiva lektira jer su je na drugačiji način interpretirali.

Na natječaj su se prijavili mnogi poznati profesionalni fotografi. Iako nije bilo posebne kategorije za učenike, ponosni smo što je prepoznat trud naših učenika i što su dio izložbe na koju je pristiglo čak 414 fotografija. Najmlađi sudionik imao je samo pet, a najstariji 81 godinu.

Ravnateljica Gradske knjižnice Đakovo Anđelka Blažević pohvalila je sve učenike za njihovo zalaganje i odlične fotografije.

Naši su učenici nagrađeni rokovnicima i kemijskim olovkama, a s nestrpljenjem očekuju i zahvalnice. Više fotografija pogledajte OVDJE!


Osnovna škola Drenje