2021-10-09 12:38:50

Obilježili smo Svjetski tjedan svemira

Učenici PŠ Slatinik Drenjski obilježili su Svjetski tjedan svemira (od 4. do 10. listopada), a raznolike aktivnosti povezali su s ovogodišnjom temom - Žene u svemiru.

Istraživali su zanimljivosti o životu u svemirskim postajama i saznali što je bestežinsko stanje, kako oprati kosu i zube u takvom stanju, kako kapljice vode lebde u zraku, ali i sve o prehrani i spavanju.

Uvidjeli su da je puno manje žena nego muškaraca u ovom zanimanju te su raspravljali o posebnostima zanimanja astronauta i astronautkinja.

Također, pisano su se izrazili i objasnili što bi oni sami voljeli jednog dana istraživati u svemiru.

Posebno ih je obradovao zadatak u kojem su iskazali likovnu kreativnost. Oslikavanje majica sve ih je razveselilo i brzo su prionuli dizajnerskom poslu. Prvi korak je bio skicirati slike koje žele vidjeti na svojim majicama. Motivi su, dakako, bili svemir i žene u svemiru. Nacrtali su konturne crte svijetlom drvenom bojom i obojali bojama za tekstil. Kada se boja osušila, izglačali su svoje slike preko papira za pečenje s ciljem da se boja što bolje učvrsti.

Zajednička fotografija u novim majicama nije mogla proći brz Paxija - maskote koja im pravi društvo već nekoliko godina, a dobili su je na poklon od Europske svemirske agencije.

Više fotografija pogledajte OVDJE!

učiteljica Željka Rossi


Osnovna škola Drenje