2021-09-29 08:21:00

Nova izvannastavna aktivnost - Gimnastika

Budimo fit!

U ovoj školskoj godini učenicima Osnovne škole Drenje ponuđena je nova izvannastavna aktivnost. Riječ je o gimnastici za koju je zanimanje pokazao velik broj učenika. Formirane su skupine, a djevojčice i dječaci su započeli s treninzima koje vode učiteljica razredne nastava Željka Rossi i učitelj TZK-a Jurica Gavran.

Prema riječima učitelja gimnastičke skupine u našoj školi, cilj nove izvannanstavne aktivnosti je pružiti djeci dodatnu mogućnost bavljenja sportom, pogotovo u ovo vrijeme koronavirusa kada smo svi  izgubili naviku kretanja i kondiciju koja je osnova za tjelesno i psihičko zdravlje, naročito djece.

Gimnastika je temeljni sport, a s atletikom i plivanjem  daje odličnu osnovu za svaki drugi sport kojim se kasnije žele baviti. Cilj je  uključiti učenike kojima nisu dovoljni sati TZK-a, bez obzira jesu li talentirani za gimnastiku ili ne. Ako budu dobro napredovali i savladali vježbe koje se traže na školskom natjecanju iz gimnastike, prijavit ćemo se i za natjecanje ako ne ove godine, onda sigurno sljedeće.

Zanimljivost, koju možda niste znali, jest da je učiteljica Rossi od 1996. godine trener i sudac ženske sportske gimnastike. Dugi niz godina vodi Gimnastički klub “Fit” Đakovo kroz koji je prošao veliki broj djece. Dobre rezultate osvajale su njezine gimnastičarke i na školskim i na klupskim natjecanjima županijske i državne razine.

Također, nizozemska humanitarna udruga "Sports For Children" donirala je našoj školi vrijednu gimnastičku i sportsku opremu koju će se moći korisiti u matičnoj i područnim školama. U ime svih učenika i djelatnika Osnovne škole Drenje zahvaljujemo gospodinu Stefanu Groothuisu i njegovoj udruzi na opremi, kao i pročelnici Upravnog odjela za obrazovanje Osječko-baranjske županije Sandri Filipović, koja je prepoznala važnost ovog projekta i odobrila pomoć oko financiranja transportnih troškova iz zemlje tulipana. Posebnu zahvalu upućujemo Gimnastičkom klubu "Inova-Gim" Osijek i gospodinu Saši Solaru. Svojim angažmanom i izvrsnom organizacijom omogućio je da donacija stigne u našu školu.

Naši novi gimnastičari i gimanstičarke nakon samo nekoliko treninga postali su svjesni da će za dobre rezultate biti potrebno puno rada, znoja i upornosti, ali rezultati su tada neprocjenjivi i za tjelesno i za mentalno zdravlje. Više fotografija pogledajte OVDJE!

Barbara Bušić, 8. a


Osnovna škola Drenje