2021-03-31 06:47:00

Zoološki vrt Zagreb u gostima kod naših učenika

S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost odlaska učenika na izlete i posjete zoološkim vrtovima, ZOO Zagreb je održao online edukaciju za naše učenike 1. i 2. razreda. 

Na interaktivnom predavanju Ptice oko nas učenici 1. razreda utvrdili su poznavanje osnovnih obilježja godišnjih doba i uočili uzročno-posljedične veze između vremenskih uvjeta i života životinja. Također su upoznali raznolikost skupine ptica te su potaknuti na istraživanje prirode u vlastitom zavičaju, kao i na zaštitu životinja.

Slušajući i promatrajući rad djelatnika Zoološkog vrta i upoznajući prehrambene potrebe nekih životinjskih vrsta, učenici 2. razreda su zahvaljujući interaktivnom predavanju Tko je gladan razvijali pravilan stav prema vlastitoj prehrani i okolišu te interes za zanimanja vezana uz životinje.

Iako su uživali u zanimljivim predavanjima, svi su učenici jednoglasno zaključili da jedva čekaju posjetiti zoološki vrt uživo.

Napomenimo kako učenike 3. i 4. razreda očekuju online predavanja nakon proljetnih praznika - Voda, izvor života i Život životinja. Više fotografija pogledajte OVDJE.


Osnovna škola Drenje