2017-10-13 15:30:44

Naši učenici osvojili treće mjesto na međunarodnom natječaju "Postani umjetnik Dunava"

Učenici razredne nastave područne škole Slatinik Drenjski osvojili su treće mjesto na međunarodnom natječaju "Postani umjetnik Dunava 2017!".

Riječ je o likovnom natječaju koji svake godine okuplja veliki broj umjetnika u dobi od šest do 16 godina, a provodi se u zemaljama podunavske regije. Ovogodišnji zadatak za natjecatelje bila je izrada umjetničkog djela koristeći materijale koje pronađu uz rijeku, a tema je bila „Pokreni se za čišći Dunav“.

Životinjski svijet jezera Borovik inspirirao je naše učenike prilikom izrade njihove ekološke umjetnine Ekopatrola koja je nastala pod vodstvom učiteljica Željke Rossi i Željane Petrović. Njihov rad proglašen je najboljim početkom srpnja u Hrvatskoj, a sada su se našli i na pobjedničkom postolju u konkurenciji europskih umjetnika podunavske regije.

Most izgrađen od plastičnih boca donio je prvo mjesto učenicima Šeste osnovne škole Ilidža iz Bosne i Hercegovine, dok je drugo mjesto pripalo mađarskoj srednjoškolki Gréti Melindi Gats za rad Daj mi ruku izrađen od pijeska, stakla i plastike.

Ponosni smo na naše učenike i čestitamo im na ovom sjajnom uspjehu!


Osnovna škola Drenje