2016-07-08 12:43:00

Osnovna škola Drenje zajedno s još 50 hrvatskih škola dio projekta "Afrika – Možemo zajedno 2016.“

U sklopu humanitarne udruge "Možemo zajedno“, koja se bavi pomaganjem djeci bez roditelja i djeci u državama trećega svijeta, u četvrtak 7. srpnja našu Školu posjetio je profesor geografije Dejan Nemčić iz Garešnice, pokretač projekta "Afrika - Možemo zajedno“, kako bi preuzeo donacije koje ste vi, dragi naši učenici, tijekom ove školske godine nesebično donirali. Bilo je tu svega, od bilježnica, bojica, olovaka i gumica, ravnala i šestara pa do školskih torbi i punih pernica. Kao dio akcije moglo se donirati i po 5 kuna („Jedan medo za jedan život!“), što odgovara cijeni jednog cjepiva protiv malarije, kojim se spašavaju životi djece u ekvatorijalnoj Africi. Prikupili smo ukupno 470 kuna što je ukupno 94 spašena života!

Nemčić u ponedjeljak, 11. srpnja, s prikupljenim donacijama naše i više od 50 drugih hrvatskih škola kreće na put prema Tanzaniji, Ruandi i Keniji kako bi posjetio djecu u tim zemljama i osobno im predao prikupljeni školski pribor i novčana sredstva te tako podržao osnovni cilj projekta – unapređenje obrazovanja i poboljšanje zdravstvenih uvjeta u zemljama afričkog kontinenta.

Dio donacija već je u petak otpremljen u kontejnerima brodom iz pomorske luke Rijeka, dok će manji dio u Afriku biti dopremljen zrakoplovom.

Sigurni smo da će bilježnice i školski pribor stići u prave ruke, a nadamo se i da će se novčanim sredstvima spasiti životi onih najugroženijih. Ono čemu se posebno veselimo jest predavanje koje nam je profesor Nemčić najavio početkom iduće školske godine, nakon povratka iz Afrike, a u kojem će nam prepričati svoja iskustva s crnog kontinenta.


Osnovna škola Drenje