preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Tražilica

Popis udžbenika

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 330584
Danas: 80
Međunarodna akcija "Zajedno za rijeke!"


 

Dana 2. listopada 2014. u našoj školi obilježen je Dan akcije za rijeke, pod motom „Zajedno za rijeke!“. Ovaj događaj bio je međunarodnog karaktera i istodobno se održavao u još 32 druge škole u jedanaest europskih zemalja. Cilj akcije bio je povećati svijest lokalnih zajednica o važnosti i stanju europskih rijeka.

Osim još jedne škole iz Hrvatske, u akciji su sudjelovale i škole iz Austrije, Bugarske, Češke, Mađarske, Moldavije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Ukrajine. Prema izvještaju Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF), pod čijom se palicom sve ovo odvijalo, u akciji je sudjelovalo više od 1000 učenika!

Dan akcije za rijeke proizašao je iz WWF-ove inicijative „Europske škole za živući planet“ (ESFALP), koja obrazuje i trenira učenike u okviru tema o zaštiti prirode i održivom razvoju. Ideja za ovaj događaj rodila tijekom međunarodnog susreta u Rumunjskoj, u lipnju 2014., na kojem su sudjelovali i predstavnici naše škole.

Pripreme za akciju u našoj školi trajale su tijekom rujna, a akciji se odazvao veliki broj učenika. One najkreativnije poveli smo na jezero Borovik, koje je ujedno i izvor naše rijeke Vuke, gdje su kroz niz kreativnih i edukativnih aktivnosti proveli ugodno i zabavno prijepodne. Fotografije s izleta na Borovik možete pogledati ukoliko klikete OVDJE.

preskoči na navigaciju