preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395445
Danas: 21

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Povijest igara
Autor: Administrator , Evica Dernej, Zlatica Dumančić, 27. 11. 2015.

Igra je prvo čovjekovo samostalno i stvaralačko iskustvo s okolinom. Ona je jedan od prvih načina učenja.

Nekada su djeca bježala od kuće, oglušujući  se roditeljskim zabranama, tražeći prijatelje u susjedstvu, na ulici, igralištu… i igrala se sve do sumraka…

Danas klinci bježe u virtualni svijet, ovisni o virtualnim prijateljima. Držeći se svojih androida i aplikacija, zaboravljaju značenje riječi igračka - moja igračka i kako sam se igrao…. I ne igraju se, od jutra do večeri…

Vijest, da bi informatika mogla postati izbornim predmetom od prvog razreda osnovne škole, dodatno nas je motivirala da se vratimo igri.

Učenici od 5. do 8. razreda, s učiteljicom povijesti Zlaticom Dumančić, svoje, paučinom prekrivene igračke, donijeli su u učionicu povijesti i pokrenuli igru.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE!

 „U ove dane, plastične, mehaničke, baterijske, električne pa i elektronske igračke sve više potiskuju drvene. I kao što neposrednost, toplina i nježnost postaju nevidljive u ovom samodostatnom i otuđenom vremenu, među ovim samodostatnim i otuđenim ljudima, tako i dječje ruke i duše sve rjeđe upoznaju drvene igračke." 

Mnogima je igra bila čuđenje, drugima smijeh i zezancija, otpor i neprihvaćanje, oduševljenje i vraćanje u toplinu djetinjstva…

 „Djeci su potrebne igračke s kojima će biti u stvaralačkom odnosu."

Projektom „Igračke kroz odrastanje“ približili smo se i osjetili ljepotu igranja, ispričali svoje priče,naveli godine, otkrili da nismo odrasli. Samo pokušavamo oponašati odrasle, a zaboravljamo da se odrasta učenjem, a ne oponašanjem.

 „U ove blagdanske dane zaboravite na plastiku. Naučite djecu da vole ovo malo nasljeđe koje iščezava. Od ljubavi ono će možda početi rasti."

*Stjepan Lice: „Igračke protiv djece“


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju