preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395350
Danas: 1

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PLAN – Put do uspjeha
Autor: Administrator , 5. 11. 2015.

U sklopu ciklusa radionica „Kako da učenje ne bude mučenje?“ naši petaši naučili su izraditi mjesečni plan učenja s najvažnijim obavezama koje ih očekuju tog mjeseca. Za razliku od mjesečnog plana, tjedni plan je malo detaljniji te su trebali razmisliti koje ih sve obaveze čekaju idući tjedan. Bilo je zanimljivo upisivati svoje obaveze od učenja pa do treninga, sviranja i ministriranja. Na kraju su učenici bili ponosni kada su u svoj dnevni plan, uz učenje i pisanje zadaće, ubacili i slobodno vrijeme, od igranja računalnih igara pa do gledanja omiljenih serija i filmova.

Učenici su obećali kako će od sada izrađivati svoje planove učenja te ih staviti na vidljivo mjesto u svom radnom kutku. Zaključili smo da je plan put do uspjeha te da nam je dobar putokaz u ispunjavanju obaveza kako nam nešto ne bi promaknulo.

Ono što ohrabruje jest činjenica da se svaki plan može mijenjati te da nije kraj svijeta ako se nešto ne stigne obaviti. S vremenom će učenici naučiti realnije planirati. Na kraju, ne treba zanemariti osjećaj zadovoljstva koji imamo kad nešto učinimo i to precrtamo s liste.

Ne zaboravi se nagraditi kad ispuniš plan, ili dio plana! I sitnica je dovoljna – čokolada, druženje s prijateljima, slušanje glazbe …

Marija Novoselić, školska psihologinja


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju