preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395386
Danas: 4

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Osmaši obilježili Međunarodni dan tolerancije
Autor: Administrator , 14. 11. 2013.

Tolerancija je poštivanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti kultura, oblika izražavanja i načina bivanja ljudima. Tolerancija je harmonija u različitosti!

Međunarodni dan tolerancije obilježavamo 16. studenoga.  U godini i vremenu kad svakodnevno svjedočimo ne-toleranciji i nedostatku dijaloga, obilježiti taj dan ima još veću vrijednost. 

Učenici osmih razreda naše škole na satu hrvatskoga jezika progovorili su o svom odnosu prema diskriminaciji; čitali tekstove o različitostima među njima; napravili plakat i javno iznijeli svoje predrasude. Pod opširnije pročitajte nekoliko komentara koje su učenici zapisali na satu hrvatskoga jezika.


Ljetni praznici u kampu. Očekivanje zabavnog, šaljivog i veselog društva. Društvo nam je Rom i dječak u invalidskim kolicima. Prvo ne bih pokazivala svoje čuđenje, normalno bih se upoznala s njima, te bih promatrala situaciju. Inače sam na oprezu s ljudima, što znači da bih i ovaj puta bila jednaka, ali pokušala bih se uklopiti.
Magdalena, 8.a
 
Da sam u kampu sa Romom i dečkom u invalidskim kolicima vjerojatno bih pobjegla. Ali s druge strane, znam da bih ih to povrijedilo. Nekad nas ljudi ugodno iznenade. Nekad najružnija školjka krije najljepši  biser.
Šimica, 8.a
 
U toj situaciji ne bih previše razmišljao. S dečkom  u invalidskim kolicima družio bih se ako mi prija, bez obzira što je invalid. Što se tiče Roma, jednostavno bih rekao : „Ja nemam problema što si ti Rom, nemam predrasuda.  Nemam problema  s ljudima koji su drugačiji, dokle god oni nemaju problema sa mnom."
Benjamin, 8.a  
 
Čitali smo pripovjetku „Lucija“ Stjepana Lica. Lucija je sasvim normalna djevojčica koja u jednom trenutku počinje gubiti vid i sluh. U poziciji Lucijinih roditelja vjerojatno ne bih znala  što učiniti, ali definitivno bih pokušala Luciji dati što veću podršku jer prolazi kroz teško razdoblje. Znala bih da joj je teško jer je od rođenja vidjela svijet oko sebe. Pred njom ne bih pokazivala tugu. Možda bih osjetila i nešto razočarenja, jer Lucija  neće biti kao ostala djeca i živjeti bezbrižan dječji život.
Amela, 8.a
 
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju