preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395385
Danas: 3

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Osnovna škola Drenje po prvi put u projektu Europske škole za živući planet
Autor: Marija Pešić, 18. 7. 2013.

Sa zadovoljstvom vas obaviještavamo da je Osnovna škola Drenje jedna od 33 odabrane europske škole koje su se prijavile na natječaj za međunarodni ekološki projekt European schools for a living planet (ESFALP). Organizatori projekta su Svjetska zaklada za zaštitu prirode (WWF) i ERSTE fondacija, a cilj je osvijestiti mlade ljude da svaka osoba može doprinijeti očuvanju okoliša i većoj kvaliteti života budućih naraštaja. Više pročitajte pod opširnije.


Naša škola bit će pozvana da sudjeluje u Austriji na ESFALP Akademiji od 27. rujna do 2. listopada 2013. godine, a školu će predstavljati voditelj projekta i jedan učenik 7. ili 8. razreda. Predavanja, radionice, brojne edukativne igre te aktivnosti na otvorenom održat će se na prostoru nacionalnog parka Neusiedler See - Seewinkel koji je poznat kao stanište brojnih vrsta ptica. Komunikacija će se odvijati na engleskom jeziku, te će ovaj projekt osim ekološke, metodičke i menadžmentske komponente, imati i izniman utisak na razvoj jezičnih kompetencija svakodnevnog i stručnog komuniciranja  na engleskom jeziku. Zadatak svake škole bit će osmišljavanje vlastitog projekta na kojem će raditi sljedećih šest mjeseci.
 
Osim što ćemo dobiti 230 eura kako bi realizirali naš budući projekt, biti ćemo također pozvani i na završnu prezentaciju projekta u Rumunjskoj u lipnju iduće godine (napomena: za voditelja projekta i učenika put i smještaj u Austriju i Rumunjsku je plaćen od strane njih) kada će se proglasiti najbolji projekti. Pobjednike biraju učitelji i učenici sudionici, a pobjednici dobivaju nagradno sudjelovanje u WWF kampu u Rumunjskoj u trajanju od tjedan dana.
 
Od voditelja projekta i skupine odabranih učenika očekuje se da tijekom nastavne godine provedu eko-plan koji će Akademiji predložiti i predstaviti u Austriji u rujnu 2013.
 
Više informacija o projektu možete pročitati OVDJE!
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju