preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395719
Danas: 30

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici sudjelovali na likovnoj koloniji
Autor: Lana Ključarić, 28. 11. 2019.

Na jezeru Borovik ovih dana započela je petodnevna likovna kolonija na kojoj akademski slikari stvaraju umjetnička djela. 

U utorak, 26. studenoga 2019. godine pridružili su im se učenici Osnovne škole Drenje: Barbara Bušić, Sara Dešić, Petra Fabric, Lea Grgović, Petra Grgović, Ema Matinaković, Alen Matanovac, Martina Matanovac, Ivano Matanovac, Luka Matijaković, Marina Petanjek, Vanesa Petanjek, Antonio Saks i Dora Živković. U pratnji učiteljice Željke Rossi bio je i najmlađi sudionik - učenik četvrtoga razreda Ilija Kovač.

Učenici su promatrali akademske slikare, kipare i grafičare kako stvaraju djela u čarobnoj prirodi Borovika. Umjetnici su razgovarali s učenicima, otkrivali im neke svoje trikove prilikom stvaranja djela te im objasnili cilj i značaj likovne kolonije.

Učenike je posebno oduševilo što su iz prve ruke mogli vidjeti kako u samo nekoliko minuta nacrtati karikaturu, a kao modeli poslužili su ravnatelj Darko Čota i učiteljica likovne kulture Lana Ključarić.

Nakon što su dobili odgovore na mnogobrojna pitanja, naši likovnjaci pridružili su se slikarima kako bi stvorili vlastita djela koja će uskoro biti izložena u holu naše škole.

Fotografije možete pogledati OVDJE.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju