preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395474
Danas: 50

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obavijest učenicima: Kazališna predstava "Generacija"
Autor: Darko Čota, 26. 11. 2019.

U petak, 29. studenoga 2019. godine učenici od petog do osmog razreda pogledat će kazališnu predstavu "Generacija" u izvedbi zagrebačkog Teatra Tirena. Prijevoz do Đakova organiziran je za sve učenike prema sljedećem rasporedu:

Preslatinci 11:30Kućanci Đakovački 11:35Pridvorje 11:45
Mandićevac 11:50Slatinik Drenjski 12:00
Potnjani 11:45Bračevci 11:55Paljevina 12:00

Učenici iz Drenja trebaju biti ispred škole najkasnije u 12:15h.

Napominjemo kako učenici ne plaćaju autobusnu kartu ni ulaznicu za predstavu zato što Grad Đakovo sufinancira ovaj kazališni program.

Svi učenici trebaju ići na predstavu jer je ovo dio medijske kulture u Hrvatskom jeziku i nakon gledanja predstave učenici će imati pismenu provjeru znanja.

Više o predstavi pročitajte pod opširnije.


Predstava #generacija bavi se utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života. Nove generacije gotovo od rođenja imaju pristup internetu i virtualnom svijetu – normalno je voditi svojevrsan paralelni život na društvenim mrežama.

#generacija promatra stvarnost u kojoj je ljudska interakcija uživo sve rjeđa. Kroz priču pratimo Iskru, djevojku koja većinu vremena provodi online. Postavlja se pitanje kako svijet bezbrojnih opcija u kojem smo sve manje u dodiru sa fizičkom stvarnošću utječe na pojedinca i kako se u tom svijetu nositi s emocijama.

Iz kritika:
“Duhovitim tekstom, dinamičnom režijom i šarmantnom igrom, predstava “#generacija” možda (ipak) barem kod nekog od svojih mladih gledatelja potakne izbor prema stvarnosti na štetu virtualnosti”– Olga Vujović, Kritikaz

“Predstava se mladenački i ležerno, ali s iskrenošću i realnošću suočava sa suvremenim životnim izazovima novih generacija tinejdžera. Govoreći njihovim jezikom i baveći se njihovim interesima, razlaže probleme s kojima se susreću.”– Maja Ležaić, kazaliste.hr

Režija: Tina Hofman
Tekst i dramaturgija: Nina Horvat
Igraju: Nikolina Ljuboja i Ivan Bošnjak
Oblikovanje zvuka: Darko Horvat
Kostimografija: Lucija Prstec Smolčec
Oblikovanje svjetla: Domagoj Klasić
Dizajn: Karlo Pocrnić

KLJUČNI POJMOVI: dramski tekst, dijalog, monolog, didaskalije, karakterizacija lika govorom i postupcima, motivacija lika za postupke, dramski prizor, osobna odgovornost, pritisak vršnjaka, posljedice vlastitig izbora, djelovanje u rizičnim situacijama

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju