preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395477
Danas: 53

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Reporter Nove TV Vjekoslav Đaić uskoro u našoj školi
Autor: Anika Stošić, 22. 3. 2019.

S ponosom možemo reći da ćemo 9. travnja 2019. u Osnovnoj školi Drenje ugostiti reportera Nove TV Vjekoslava Đaića. On će nam u sklopu medijske pismenosti održati zanimljivo predavanje. Intervju s bivšim učenikom naše škole donosi učenica 8.a razreda Anika Stošić, a možete ga pročitati pod opširnije.


˝Svaki dan je novi izazov.˝

Za ovaj intervju odlučila sam kontaktirati Vjekoslava Đaića, novinara koji dolazi baš iz Drenja. Nadam se da ćete uživati u odgovorima koji slijede.

Kako si se odlučio za posao kojim se sada baviš?

- Uvijek sam znao da želim raditi na televiziji i da želim raditi baš informativni program i vijesti. Kad nešto želiš, onda sve radiš u tom smjeru pa se to na kraju i ostvari. Put do toga je bio sve, samo ne lak.

Što smatraš svojim najvećim uspjehom u karijeri?

- Pogledati 11 godina unazad ili ići godinu po godinu stvarno je teško, ali i nepotrebno. Riječ je o tisućama minuta reportaža, tisućama minuta odrađenih javljanja uživo, satima i satima programa… I sve od toga je u određenom trenutku bio određeni uspjeh jer ono što se vidi na ekranu i ono što se događa iza kamere nije baš svaki put jednako. Ali gledatelj to ne zna, i ne treba znati. Ipak, prisjetit ću se meni osobno nekih lijepih putovanja, primjerice u Tokyo, Toronto, Montreal, Berlin, Pariz, Madrid, Barcelonu, Bruxelles desetke puta, Strasbourg, Kopenhagen…toga je toliko da je doista teško nabrojati.

Što najviše voliš kod svog posla?

 -  To što je svaki dan novi izazov. I svaki dan je rok – isti. U 19:15. Kad se emitira ono što si danas radio, sutra je već novi dan za koji nemaš pojma gdje će te odvesti.

Ako postoje neke stvari, što bi mijenjao?

- Ne bih mijenjao ništa. Sve je upravo onako kako i treba biti. Dinamično, uzbudljivo, ali i izrazito stresno.

Koja je najvažnija stvar koju si naučio tijekom karijere?

- Da je najljepše kad promijeniš nešto i nekome pomogneš. I da kad dovoljno za nešto zapneš, ljudi znaju da nećeš odustati.

Kojim zanimanjem bi se bavio da nisi izabrao ovaj posao?

- Vjerojatno bih, da sada upisujem fakultet, studirao francuski jezik i književnost i portugalski jezik i književnost. No, vjerujem da bi me i to ponovno odvelo na televiziju. Kada bih birao zanimanje nevezano uz medije i televiziju, mislim da bi to bilo nešto u velikim međunarodnim organizacijama poput UN-a, Europske komisije, Europskog parlamenta ili UNESCO-a.

Anika Stošić, 8. a

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju