preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395476
Danas: 52

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan sigurnijeg interneta 2019.
Autor: Administrator , 5. 2. 2019.

Dan sigurnijeg interneta obilježava se drugi dan drugog tjedna u veljači u 130 zemalja svijeta. Cilj je promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

U Hrvatskoj se ove godine obilježava uz slogan "Zajedno za bolji internet", a u Osnovnoj školi Drenje tradicionalno ga obilježimo tijekom tjedna na satu informatike.

Učitelj informatike Goran Podunavac je s učenicima obradio nastavne sadržaje sa stranice petzanet.hr , a zatim je uslijedilo rješavanje kviza u Kahootu.

Uz pomoć knjižničarke Vlatke Štrk pripremljen im je i potreban materijal za internetski Čovječe, ne ljuti se, koji je posebno oduševio učenike šestog razreda.

Odgovaranje na zadana pitanja, crtanje uz brojač vremena i dijeljenje savjeta o sigurnosti na internetu u dva školska sata doprinijela su da učenici postanu svjesniji da mogu pomoći kreirati bolji internet tako da poštuju ostale korisnike interneta štiteći svoju reputaciju (ali i reputaciju drugih) i tražeći prilike da internet koriste za kreiranje, uključivanje u razne aktivnosti i dijeljenje s drugima. Ponovili su još jednom da mogu pomoći reagiranjem na negativno tako da budu „korisni promatrači“ - da daju potporu svojim vršnjacima koji se suočavaju s nasiljem na internetu, da se suprotstave virtualnom nasilju i da prijave sav neprimjeren ili zabranjen sadržaj koji primijete.

I za kraj, ne zaboravimo koliko je važno svaki dan biti oprezan i kritički promišljati medijski sadržaj!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju