preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395476
Danas: 52

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan kravate u našoj školi
Autor: Sara Dešić, David Pek, Jakov Djurinski, Dora Živković, Lana Matković, 22. 10. 2018.

Bajadera i kravata

U Osnovnoj školi Drenje već se 8 godina obilježava Dan kravate. Obilježili smo ga 18.10.2018. Na taj dan učitelji i učenici stavljaju kravate.

Izbor Miss i Mistera kravate također je dio ovoga posebnoga dana u našoj školi. Da biste postali Miss ili Mister morate ispuniti dva kriterija: nastupiti jednominutnim javnim govorom i znati vezati kravatu. Javni govor tematski nije ograničen. Možete govoriti o kravati kao hrvatskom proizvodu, o povijesti kravate ili jednostavno uguglati te nas iznenaditi otkrićima iz svijeta mode.

Ove godine prvo su mjesto osvojili petaš Alen Matanovac i sedmašica Dora Živković. Svojim su nastupom osvojili gledatelje i izborno povjerenstvo. Zadatak povjerenstva nije bio nimalo lak. Svi su učenici svojim govorom pokazali samopouzdanje, želju za učenjem i modnu osviještenost.

Čestitamo svim učenicima, a posebno nagrađenima! Ove smo godine najhrabrije i najuspješnije nagradili bajaderom! Time smo se podsjetili da slatki užitak-Bajadera jest upravo naš, kao i kravata.

Svakako pod opširnije pročitajte i sjajne komentare sedmašica na Dan kravate, a ovdje kliknite kako biste pogledali više fotografija.


Komentari naših učenika

Lana Matković, 7.r.​:

Učenici su odjenuli kravate i žele postati drugačiji. U školi biramo Miss i Mistera. Svi smo dotjerani i vrlo posebni. Svaka kravata nosi svoju priču, a najčešća je ona: „ Moj tata se ženio u ovoj kravati…". Svaka kravata ima onu sretnu ili tužnu priču. Neki su čak i zaplakali. Dječaci se osjećaju kao prava gospoda, a djevojčice izgledaju kao polaznice neke privatne engleske škole (karirana suknjica, košulja, sako, kravata i Maja Šarčević).

Jedne godine, nakon obilježavanja Dana kravate, naš učenik Andrijan Barušić stalno je nosio kravatu jer ga je podsjećala na oca i osjećao se kao gospodin. Čak je tražio da mu mati kupi majicu s printom kravate kako bi mogao bezbrižno voziti bicikl po selu, ali nikako bez kravate!

Ove su nam godine učenici ispričali povijest svoje kravate i usavaršili vezanje kravate. Svima je išlo vrlo dobro, bez primjedaba.

Kao i svake godine, lijepo smo se svi družili i puno se smijali. Pobjednici su ove godine bili Dora Živković i Alen Matanovac. Bravo, Doro i Alene! 


Sara Dešić, 7.r.

Obilježili smo Dan kravate.

Kako smo ga obilježili?

Svaki učenik imao je priliku staviti kravatu i svojim javnim govorom nastupiti pred učiteljima i učenicima.

Javni je govor trebao trajati jednu minutu, a to su svi učenici vješto odradili. Svaki učenik mogao je pokazati kako se veže kravata i ispričati priču zašto je baš ta kravata, vezana oko njegovog vrata, posebna. Stručna služba i učiteljica Dernej izabrali su Miss i Mistera. Pobjednici su bili Dora Živković i Alen Matanovac. Oni su nas se najviše dojmili svojim pričama. Alen je bio kravata koja nam je opisala dan kada je Alenov tata rekao sudbonosno da i oženio se! Dora nam je ispričala priču o Karlu Lagerfeldu. Taj modni dizajner rekao je: „Onaj, kome netko stane na kravatu, sam je kriv jer je prethodno kleknuo.“


Dora Živković, 7.r.

Dječaci bi postali džentlmeni, a djevojčice ozbiljne poslovne žene. Nismo mogli dočekati 7. sat jer je tada bilo natjecanje za Miss i Mistera kravate.

Ova godina je bila drukčija. Kako? Svake bi godine učenici izabrali Miss i Mistera kravate, sudeći prema vanjskom izgledu natjecatelja i kako im stoji kravata. Ove godine, svi koji su se željeli natjecati, trebali su napisati ili naučiti kratki javni govor i trebali su znati zavezati kravatu.

U ovogodišnjem natjecanju pridružili su nam se učenici: Marina Petanjak, Alen Matanovac, Antonija Čondor, Josip Batori, Maja Šarčević, Josip Kajtar, Gabrijel Živković, Lana Hanuljak, Marina Matanovac, Elvira Radusin, Dora Živković i Ana Milić.

Marina je ispričala priču o kravati svoga susjeda. U položaj tatine kravate stavio se Alen Matanovac, dok su Lana, Marina, Elvira, Josip i Josip pričali o povijesti kravata.

Gabrijel je opisao kravatu svoga tate. Antonija je pričala o poznatim piscima i glumcima, te što im kravata znači, a Dora je pričala o citatu modnog dizajnera Karla Lagerfelda.

Josip Batori se najviše isticao zato što je imao dvije kravate. Jedna je bila njegova, a druga njegovog oca.

Svi su bili odlični, iako su imali tremu. Bili su odlični zato što su brzo pobijedili tremu i dovršili svoje govore.

Jedino nam je bilo žao kada se jedna učenica rasplakala. Razlog tome je bio što je nosila kravati svoga oca i htjela je pričati o njoj, ali nažalost otac joj je preminuo.

Kada je to sve završilo, izborno povjerenstvo i učiteljica Dernej otišli su odlučiti tko je pobijedio. Njihovo vijećanje trajalo je 10 minuta, a činilo se kao 10 godina. Nakon tih dugih 10 minuta izašli su van i rekli da će drugo i treće mjesto dobiti diplome. Na drugom mjestu se našla Marina Petanjak, a na trećem mjestu je Antonija Čondor. Na drugo mjesto je dospio Gabrijel Živković, a na treće Josip Batori. Sada dolazimo do najvažnijeg trenutka - da saznamo tko su Miss i Mister kravate. Ovogodišnja Miss kravate je Dora Živković, a mister Alen Matanovac.

Možemo zaključiti da je ovo bio najbolji Dan kravata, no imamo jedno pitanje za vas što vama znači kravata? Našoj učiteljici Dernej znači sreća i tuga.

Možda je ovo nova ideja za sljedeći Dan kravate?!

Razmislite!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju