preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395481
Danas: 57

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježavanje 11. tjedna psihologije u našoj školi
Autor: Administrator , 22. 2. 2018.

I ove se godine psihologiju nastoji približiti kroz različite aktivnosti te se navedeni tjedan ove godine obilježava od 19. do 25. veljače diljem Hrvatske.

Tim povodom, školska psihologinja održala je radionicu „Kako i zašto potražiti pomoć psihologa?“ za učenike 5.b razreda, dok će za učenike 5.a razreda ista biti održana u ponedjeljak.

Učenici su podijelili asocijacije vezano uz psihologiju, upoznati su s onim što sve radi školski psiholog uz prigodni plakat. Potom su učenici navodili moguće razloge i potrebe zbog koji bi se mogli uputiti školskom psihologu te su na kraju bili kreativni i to ilustrirali. Na samom kraju zapisali su jednu svoju poteškoću te su svi učenici bili u ulozi super junaka i olujom ideja predlagali moguća rješenja.

Formirana je i skupina potencijalno darovitih učenika s kojima će se provoditi različite radionice uključujući poticaj kreativnog mišljenja, mozgalice, rad na sebi, samopouzdanje, otkrivanje interesa i slično. Prvi zadatak učenika je osmisliti naziv skupine. Jedva čekamo čuti ideje.

Različitim aktivnostima nastoji se popularizirati psihologiju koja je korisna i važna za naše svakodnevno funkcioniranje i životne izazove.

Marija Jurić, školska psihologinja


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju