preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395721
Danas: 32

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjuzikl s pet zvjezdica

U ponedjeljak 29. siječnja išli smo na mjuzikl u Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku. Bila je to prava pustolovina!

Mjuzikl se zove „Moje pjesme,moji snovi“ i zaista je odličan. To je prvi mjuzikl koji sam gledala, ali sa sigurnošću mogu reći da nije i zadnji. Predstava je počela s časnim sestrama koje su pjevale, a završila sa sretnom obitelji Von Trapp. Obitelj Von Trapp živjela je vojnički po naredbama kapetana Trappa. Živjeli su tako sve dok nije došla predivna Maria. Počela je raditi kao dadilja s njegovih sedmero djece, a onda je postala kapetanova žena. Djeca su je jako zavoljela. Živjeli su u Austriji, u podnožju Alpa, a s njima živio je i batler Franz i vrhovna domaćica u toj kući.

Moj najdraži lik bila je Maria. Tako je lijepo pjevala. Najviše mi se svidjela jer je učila djecu pjevati i što je kapetanu pokazala da njega njegova djeca trebaju kao oca, a ne kao narednika, kapetana ili vojnika.

Priča je završila sretnim i dirljivim krajem. Sve je postalo kao iz bajke, osim što je obitelj Von Trapp morala pobjeći iz Austrije u Švicarsku, a kapetan je toliko volio Austriju. Iz toga može se izvući poruka – Obtelj treba uvijek biti na prvom mjestu!

Ovaj mjuzikl preporučila bih svima koji ga nisu gledali, ali i onima koji jesu. Zaista je smiješan, zabavan i vrlo poučan!

Ena Djak-Skeledžija, 6.b​

Pod opširnije pročitajte Lukin i Lanin osvrt na mjuzikl!


Mjuzikl s pet zvjezdica

Gledali smo mjuzikl "Moje pjesme, moji snovi" redateljice Nine Kleflin u kojem pratimo život obitelji Von Trapp i samostana. U njemu se govori o životu u samostanu i zaljubljivanju Marie u Georga. Nakon toga dođe rat i oni bježe preko planina u Švicarsku.

Glavna junakinja je Maria koja živi u samostanu, pa ju pošalju da bude dadilja u obitelji Von Trapp. Na početku se dobro snašla, ali kasnije se zaljubila i bježi natrag u samostan,gdje joj majka kaže da se vrati natrag. Nakon toga ona se udaje za Georga i oni bježe u Švicarsku.

Predstava govori o životu i ljubavi, a kasnije i bijegu pred nacistima. Mjuzikl nam poručuje da trebamo voljeti čak i u onim najtežim trenucima.

U mjuziklu se koristi puno germanizama i puno se pjeva. Meni se osobno mjuzikl svidio, a zadesila nas je i jedna "katastrofa"- nestalo je struje. Dok se to popravilo trebalo je 15 minuta. Sve u svemu predstava je dobra!

Luka Haršanji, 8.a

Moje pjesme, moji snovi

Moja škola 29.1.2018.g. posjetila je Hrvatsko narodno kazalište. Gledali smo jedan od najpoznatijih mjuzikla "Moje pjesme, moji snovi".

Mjuzikl je bio poseban. Ukratko ću vam ispričati radnju mjuzikla. Radilo se o kapetanu koji je imao sedmero djece. Jednog dana u njihov život došla je dadilja Maria. Djeca su bila presretna s Mariom. Kapetan je bio prestrog. Kapetanovo srce smekšala je dadilja Maria. Kapetan je ostavio svoju zaručnicu i oženio Mariu. Njihova kuća je bila lijepa i raskošna, no u njihovoj kući bio je jedan od najzanimljivijih likova. To je bio batler Franz. On je bio starac koji je jedva stajao, ali nije želio napustiti svoju obitelj. Kapetan i njegova obitelj bili su na natjecanju u pjevanju. Taj događaj je sve dirnuo. Kapetana je htjela odvesti nacistička mornarica. Kćer Lisel stala je u obranu svoje obitelji. Tada je obitelj preselila u Švicarsku i s tim događajem mjuzikl je završio.

Poanta mjuzikla je je da se i u malim stvarima može pronaći sreća. Kapetan je sreću pronašao u siromašnoj dadilji. Sreća se ne nalazi u novcu, nego u čovjeku.

Moj dojam o mjuziklu sam opisala suzama. Kroz suze sam sve rekla. Predstava me dirnula svojom radnjom. Kad sam ugledala da su djeca sretna, a kapetanu se srce smekšalo, taj događaj me rasplakao. Doista, nemam riječi i svima preporučujem da pogledaju mjuzikl.

Lana Matković, 6.b 

Fotografije preuzete s mrežne stranice hnk-osijek.hr

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju