preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395350
Danas: 1

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Započeli smo s programom Emocionalnog opismenjavanja
Autor: Administrator , 5. 10. 2017.

Ove školske godine upustili smo se u projekt emocionalnog opismenjavanja. Školska psihologinja Marija Jurić i pedagoginja Aneta Orešković Buljan sudjeluju u projektu riječkog Sveučilišta Odjela za psihologiju koji će evaluirati sam program, a ujedno su i voditeljice projekta „Program emocionalnog opismenjavanja“ u školi. O čemu se zapravo radi?

Više saznajte pod opširnije.


S obzirom da intelektualne sposobnosti nisu jedine ključne za uspjeh, sve veća važnost pridaje se upravo emocionalnoj inteligenciji. U skladu s tim, upustili smo se u avanturu upoznavanja određenih emocija. U programu sudjeluju učenici šestih razreda: 6. a razred sudjeluje kao eksperimentalna skupina, a 6. b kao kontrolna. Roditelji su na roditeljskom sastanku upoznati s programom te su dali podršku za provođenje istog. Ovim putem im se još jednom zahvaljujemo što su prepoznali važnost i doprinose ovoga Programa jer bez podrške nastavnika i roditelja isti ne bi bio učinkovit. Neki od ciljeva programa ujedno su i bogatiji emocionalni rječnik, prepoznavanje i imenovanje vlastitih i tuđih emocija kao i njihovo prenošenje drugima. Razvija se komunikativnost, empatija, timski rad, dobri odnosi te bolji školski uspjeh, a smanjuje se broj izostanaka te nasilno ponašanje. Također, učenici su kreativniji i skloniji kritičkom mišljenju. Program je koncipiran kroz pedagoško-psihološke radionice koristeći zadatke u kojima učenici promišljaju o sebi, surađuju jedni s drugima te na kreativan način prezentiraju pojedine emocije, a uključuje vlastito iskustvo te iskustva drugih što doprinosi razvoju empatije. Ono što je ohrabrujuće jest činjenica da je emocionalna inteligencija vještina koja se razvija i koju treba njegovati jer emocije nas usmjeravaju i oplemenjuju naš život, ali olakšavaju i funkcioniranje u zajednici.

Prva radionica „Samopoštovanje“ održana je u sklopu Međunarodnog dana nenasilja. Na radionici je prevladavala ugodna i radna atmosfera, a učenici su nas oduševili svojim razmišljanjem i kreativnošću.

Marija Jurić, školska psihologinja

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju