preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395350
Danas: 1

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Čovječe, (ne) ljuti se
Autor: Administrator , 1. 4. 2017.

Svatko se može naljutiti, to je lako, ali naljutiti se na pravu osobu u pravi trenutak, zbog ispravnog razloga i na pravi način – to nije lako.

Aristotel

U sklopu projekta „Moć slikovnica u emocionalnom opismenjavanju“ kojeg vode školska knjižničarka Vlatka Štrk i psihologinja Marija Jurić, održana je peta po redu radionica za učenike od 1. do 4. razreda.

Tema je bila ljutnja – što radimo i kako se ponašamo kada smo ljuti, na koga smo ljuti te što pri tome doživljavamo. Ovaj put, učenici su sami čitali priču: te je ta uloga pripala učenici četvrtoga razreda Loreni koja se izvrsno snašla u ulozi pripovjedačice. Učenici su pažljivo poslušali priču te je uslijedio razgovor o tome na koga se obično ljute i zašto.

Druženje nam je uljepšala plišana igračka „lav“ pomoću koje su učenici projicirali svoje osjećaje i misli u situacijama ljutnje te su se okušali i u ulozi pripovjedača na temu: „Kako je lavu kada je ljut“. Po reakcijama učenika ovo je bio pun pogodak. Iako je učenje regulacije negativnih emocija proces koji traje cijeli život, na zabavan smo način, igrajući se, postigli zaista puno. Ljutnja nam nosi neku poruku, baš kao i ostali osjećaji, no važno je učiti kako ih pravilno izraziti.

Kako bi se i kreativno izrazili, učenici su crtali i osmišljavali boje, simbole i znakove koji za njih predstavljaju pojam ljutnje. Na samome kraju nastali su i stripovi na istu temu.

Marija Jurić, školska psihologinja


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju