preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395435
Danas: 11

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Parlaonica: Internet je ovisnost?
Autor: Evica Dernej, 24. 3. 2017.

Tjedan sigurnijeg interneta povezao je hrvatski jezik i informatiku. Učenici sedmih razreda su kroz parlaonicu raspravljali o početnoj tezi - Internet je ovisnost. Iako se parlaonicama služe  učenici osmih razreda, dobra priprema za ovaj sat urodila je plodom. 

Naši sedmaši proveli su anketu o vremenu provedenom na internetu, pripremili svoje natuknice i bilješke o imenovanoj tezi, podijelili se u dvije skupine - afirmacijsku i negacijsku, pogledali jednu parlaonicu na YouTubeu, izabrali svoje suce te spremno krenuli u raspravu. 

Parlaonicu su pratile i naša knjižničarka Vlatka Štrk i pedagoginja Aneta Orešković-Buljan. 

Početak parlaonice bio je motiviran video uratkom naše psihologinje Marije Jurić o pametnim telefonima i njihovom utjecaju na dječji mozak

Raspravljanje, uvjerljivost i dokazi bili su elementi koje su suci i promatrači ocjenjivali. Afirmacijska skupina bila je rječitija, glasnija, uvjerljivija i tako potvrdila početnu tezu. Posebno su se istaknuli učenici Luka Haršanji, Marko Filaković, Nikolina Tomić i Anabela Hanuljak iz afirmacijske skupine. Negacijsku skupinu najjače su predstavljali Dominik Mesaroš, Valentina Zorbas i Anja Šarčević.

Suci su profesionalno iznijeli svoj stav i obrazložili svoju odluku. Za najbolje govornike proglašeni su Luka Haršanji i Dominik Mesaroš. Njih smo dvojicu suprotstavili u brzoj debati, gdje smo im postavili pet "vrućih pitanja". Luka i Dominik izjednačili su snage, brzo se snalazeći i reagirajući u ograničenom vremenu (30"). 

Svrha parlaonice je ostvarena - razvijati usmeno izražavanje kod učenika i podizati svijest o sigurnom i korisnom korištenju interneta.

Najboljim sudionicima u raspravi nagrada je ocjena odličan iz hrvatskoga jezika i informatike. 

Zajedno smo svi došli do zaključka: Internet je super stvar, ali ovisnost o internetu nije!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju