preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395445
Danas: 21

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježavanje 16. Tjedna mozga
Autor: Administrator , 15. 3. 2017.

Kako pametni telefoni utječu na naš mozak i mijenjaju li ga i kako?

Kakve veze pametni telefoni imaju sa školskim uspjehom te kako se mijenja naša komunikacija i odnosi s bližnjima zbog istih?

Na ova pitanja odgovorili smo u sklopu 16. Tjedna mozga koji se obilježava od 13. do 19. ožujka ove godine diljem Hrvatske.

Sadržaj plakata detaljnije proučite pod opširnije!

Posebnu pažnju posvetili smo pametnim telefonima kako utječu na nas te na naš svakodnevni život i funkcioniranje. Školska psihologinja Marija Jurić izradila je edukativno-informativne plakate na navedene teme, a plakati su izloženi na školskim panoima. S obzirom kako su učenici zaokupljeni pametnim telefonima te pod školskim odmorima praktički ne komuniciraju „licem u lice“ već prakticiraju „tihu komunikaciju“ u virtualnom svijetu, cilj je bio skrenuti im pažnju kako pametni telefoni mijenjaju njihov život i odrastanje.

Na osnovi toga rodila se ideja i za snimanjem video uratka. Učenici su snimili video u kojemu je prikazano njihovo druženje nakon škole i komunikacija na duhoviti način. Nastojalo se ukazati na potrebu za komunikacijom „lice u lice“ i prevenirati često korištenje pametnih telefona. Pogledajte jesmo li uspjeli.

Za realizaciju ideje o video uratku zaslužni su učenici 7.a razreda Sara Mijatović, Nikolina Tomić i Marin Vujčić te učenik 7.b razreda Antonio Mesaroš kojima zahvaljujemo na glumi te učiteljica Marija Pešić.

U petak će učenici 1. i 2. razreda sudjelovati u radionici „Što sve može mozak?“.

Marija Jurić, školska psihologinja 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju