preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395445
Danas: 21

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završen je 10. Tjedan psihologije
Autor: Administrator , 27. 2. 2017.

Navedeni 10. Tjedan psihologije protekao je u ugodnom ozračju. Učenici razredne nastave u Drenju podsjetili su nas kako je zaista malo potrebno da bismo bili sretni. U radionici „Sreća i ja“ učenici 1. i 2. razreda upoznati su s emocijama te smo razgovarali o tome što ih sve veseli i čini sretnima. Nakon razgovora, u latice cvijeta upisivali su sve što ih raduje. S učenicima 3. i 4. razreda također se pričalo o sreći u radionicu u sklopu projekta „Moć slikovnica u emocionalnom opismenjavanju“. Navodili su kako izgledaju i kako se ponašaju kada su sretni, kao i to kako na drugima prepoznaju sreću te što njih čini sretnima. S obzirom da sreću vežemo i uz prijateljstvo, razgovarali smo o njihovim odnosima i viđenju prijateljstva te su pokazali kako su pravi prijatelji. Nekoliko učenika 5. a razreda pokazalo je svoju kreativnost u zadacima za poticanje kreativnog mišljenja. Ne moramo reći koliko su kreativni bili te koliko su uživali kada imaju slobodu projicirati svoje ideje i izraziti se na kreativan način.

U školi je postavljen i pano na kojem su izloženi učenički radovi, kao i edukativni dio kako se riješiti treme i straha tijekom ispitivanja. Na panou se nalaze i zadaci za poticanje kreativnog mišljenja namijenjeni učenicima s ciljem da učenici uzmu zadatke, ispune ih i donesu psihologinji.

I ove je godine ponuđena aktivnost „Dan otvorenih vrata ureda školske psihologinje“ s ciljem poticanja mještana na suradnju i upoznavanje područja rada psihologa. Vrata ureda školske psihologinje „otvorio“ je ravnatelj Darko Čota koji je uvijek podrška za rad, zatim nekoliko kolega i učenika Škole. Posebno treba izdvojiti posjet gospodina ravnatelja Andre Mršića iz OŠ „I. B. Mažuranić“ iz Strizivojne.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Marija Jurić, šk. psihologinja


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju