preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395446
Danas: 22

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
DANI KRUHA I ZAHVALNOST ZA PLODOVE ZEMLJE
Autor: Vlatka Štrk, 25. 10. 2016.

Ove godine tijekom listopada obilježene su različite aktivnosti s učenicima povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Školska knjižničarka Vlatka Štrk i psihologinja Marija Novoselić provele su pedagoško-psihološku radionicu „Bucko –Što mogu učiniti?“ s učenicima 1. i 2. razreda u sklopu projekta „Moć slikovnica u emocionalnom opismenjavanju“, a vezano za aktivno suočavanje s poteškoćom koju dijete ima, s obzirom da je sve više djece i njihovih roditelja suočeno s problemom prekomjerne dječje težine.

Učenicima je pročitana priča o dječaku Bucku koji je jeo iz dosade, zatim su učenici govorili kakav je njihov odnos prema hrani, što najviše vole jesti te smo razgovarali o pravilnoj prehrani. Učenici su upoznati i s pojmom emocionalnog jedenja kada previše ili premalo jedemo zbog nekih drugih poteškoća kojih imamo. Učenici su u piramidu pravilne prehrane crtali svoje najdraže namirnice koje pripadaju pojedinoj kategoriji, a na samom kraju crtanjem su prepoznali važnost objedovanja s obitelji te su na zanimljiv način prikazali s kim objeduju.

Školska knjižničarka Vlatka Štrk izradila je zanimljiv eduaktivan plakat koji krasi školski pano s učeničkim radovima. Nastojala se naglasiti važnost uravnotežene i zdrave prehrane, baš kao i ekstremi, tj. poremećaji hranjenja – anoreksia nervoza i bulimija - koji zahvaćaju i adolescente.

Školska psihologinja Marija Novoselić poučila je, kroz pedagoško-psihološku radionicu „Tko sam ja u ogledalu?“ učenike 6. b razreda o poremećajima hranjenja te su učenici ispunili anketu vezano za prehrambene navike i sliku o sebi koju imaju s obzirom na tjelesni izgled. Učenicima je prezentiran eduaktivan video „Tko je to u ogledalu“ vezano za prihvaćenje sebe i jačanje samopouzdanja što je dio materijala programa zagrebačkog Centra BEA usmjerenih na prevenciju poremećaja hranjenja.

Učenicima se svidio video te su na kraju radionice crtali osobe s iskrivljenom slikom o sebi i pisali motivirajuće poruke o prihvaćanju sebe da smo lijepi baš onakvi kakvi jesmo.

Na malo drugačiji način nastojalo se ukazati na važnost hrane i njezin utjecaj koji ima na nas, kako fizički, tako i psihički. Budimo zahvalni za sve ono što imamo.

Jedinstven si na cijelom svijetu. Na svijetu ne živi niti jedan čovjek koji je savršen, pa ni ti ne će biti prvi.

Prihvatiš li svoja ograničenja, naučit ćeš živjeti punim plućima.

Kada pogriješiš, budi nježan prema sebi.

Svaki dan donosi novi početak.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju