preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395446
Danas: 22

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan nenasilja
Autor: Administrator , 5. 10. 2016.

Na samom početku nastavne godine podsjetili smo se kako je važno njegovati nenasilno ponašanje obilježavanjem Međunarodnog dana nenasilja koji se svake godine obilježava 2. listopada na rođendan mirotvorca Mahatma Gandhija.

Školska knjižničarka Vlatka Štrk i školska psihologinja Marija Novoselić provele su zanimljivu pedagoško-psihološku radionicu s učenicima 3. i 4. razreda matične škole na temu „Dječak od papira“. Poslužile smo se istoimenom slikovnicom koja nam je bila odličan uvod kako je ponekad svatko od nas usamljen te svi mi trebamo nekoga kome se možemo povjeriti, s kime možemo razgovarati. Naglasili smo važnost prijateljstva, učenici su pričali kakvi su oni prijatelji te kakav treba biti prijatelj. Na kraju radionice ukrašavali su svoje papirnate prijatelje koje smo ponosno izložili na školski pano. Ne moramo reći koliko je radna atmosfera bila ugodna.

Psihologinja je s učenicima 5. i 6. razreda provela radionicu „Kako bi meni bilo kad …“ u kojoj su učenici pokušali zamisliti kako bi se osjećali u raznim situacijama. Često tako lako izgovorimo nešto što drugome smeta, a riječi ne možemo izbrisati pa je jedan od ciljeva bio ukazati kako svatko od nas ima vlastite osjećaje i reakcije na određene situacije. Učenici su pisali nenasilne poruke i smišljali načine kako bi se problem nasilja mogao riješiti. Kraj radionice završili smo u pohvalama jer su učenici trebali prepoznati dobre strane svojih prijatelja. Svi su malo „narasli“ od pohvala i „osvježili“ svoje samopouzdanje.

Uređen je i školski pano s učeničkim radovima.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Marija Novoselić, šk. psihologinja


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju