preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 395387
Danas: 5
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Teen CAP edukacija u sklopu preventivnog programa
Autor: Administrator , 17. 5. 2022.

Stručne suradnice, pedagoginja Aneta Orešković Buljan, knjižničarka Vlatka Štrk i psihologinja Marija Jurić, sudjelovale su na dvodnevnoj edukaciji Teen CAP koja je usmjerena na prevenciju zlostavljanja populacije adolescenata.

CAP je jedan od najboljih preventivnih programa u svijetu. Adolescenti su visoko rizična skupina za nasilje i zlostavljanje: dvostruko su češće žrtve kriminalnog nasilja nego odrasli i više su izloženi nasilju od bilo kojeg drugog dijela populacije.

TeenCAP nudi strategije za sprječavanje takvog nasilja te polazi od činjenica o ranjivosti adolescentne populacije. Adolescenti su ranjivi zbog: nedostatka znanja i moći te izolacije od izvora pomoći u zajednici. Program TeenCAP-a odgovara na uzroke ranjivosti adolescenata pružajući im specifične i  konkretne informacije koje ih osnažuju i smanjuju izoliranost i dajući im strategije za ponašanje u opasnim situacijama.

Zahvalne smo na novim znanjima i prilici za učenjem tim više što smo nadogradili znanja na postojeći Osnovni CAP koji primjenjujemo u školi.

Edukacija je ostvarena u sklopu preventivnog programa „Brinimo o sebi i drugima“ koji je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Marija Jurić, školska psihologinja


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju