preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 271446
Ovaj mjesec: 2020
Ovaj tjedan: 216
Danas: 84

vijesti
Dan sjećanja na Vukovar
Administrator / datum: 19. 11. 2018. 13:13

Prošlo je dvadeset i sedam godina od pada grada Vukovara u ruke okupatora. Vukovarski branitelji predali su se nakon 87 dana hrabre borbe.

Dani uoči 18. studenoga protekli su u sjećanju na sve žrtve koje su pale u obrani grada.

Na satima povijesti učenici predmetne nastave upoznati su s povijesnim činjenicama vezanim uz bitku za Vukovar. Priču o gradu heroju učiteljica Mateja Brkić potkrijepila je slikama, video zapisima i glazbom. Priču bismo započeli mirno, u dostojanstvenoj tišini razreda, a završili poznatim zvucima tamburice i stihovima „Ne dirajte mi ravnicu“ i „Vukovar, Vukovar!“.

Posebno nadahnuto i emotivno vukovarsku su priču ilustrirali naši osmaši. Izradili su plakat kojim su prenijeli poruku mira i ljubavi.

Radoznalo su listali spomenicu škole, u kojoj naši osmaši stvaraju svoju priču o gradu, radujući se  posjetu Vukovaru u veljači.

Spomenica je motivirala i sedmaše, koji su tražili zapise svoje braće i sestara, te ih pročitali na satu hrvatskoga jezika.

Antiratna proza Siniše Glavaševića „Priče iz Vukovara“ bila je tema kojom su učenici sedmih razreda i učiteljica Evica Dernej obilježili Dan sjećanja na Vukovar.

„Svemir hoće pjesmu, pjesnika, hoće dušu čovječanstva, a ne njegovu prljavu nadu da će podčiniti svemir. Takvih je malo jer ih oni zli satiru i podmeću im noge. Sreća je dodirnuti svoju zvijezdu. Do nje dug put.“

Uz Imagine Johna Lennona, koji smo zapjevali na kraju sata, bilo je lako zamisliti svijet o kakvom je iz podruma vukovarskog radija pisao Glavašević.

You may say I'm a dreamer,

But Im not the only one.

I hope one day You' ll join us

And the world we ll be as one.


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan štednje
Administrator / datum: 6. 11. 2018. 09:36

Svjetski dan štednje obilježava se u listopadu. Tom prigodom učenici su izrađivali kasice prasice. One su prvi doticaj svakog djeteta s pojmom štednje i poticaj svakom da uštedi poneki novčić i ostvari neku želju.

Jedna od želja učenika 2. i 4. razreda iz Bračevaca je posjetiti Plitvička jezera tako da su odlučili sa svojom učiteljicom Đurđicom Arsenić štedjeti tijekom nastavne godine. 


[OPŠIRNIJE]Halloween na naš način
Administrator / datum: 2. 11. 2018. 13:42

Najstrašnija noć je iza nas.

Naši su učenici na satu engleskog jezika učili o obilježavanju Halloweena na engleskom govornom području i raspravljali o raznim teorijama koje se u vezi njega iznose.

Na likovnoj radionici s učiteljicom Lanom Ključarić osmislili su pano s odgovarajućim motivima.

Kuharsko umijeće pokazali su tako što su napravili pitu od bundeva uz pomoć učiteljice Ive Zovko.

I dok u medijima čitamo kako se jedni vesele, drugi prepucavaju, a teći zgražaju nad načinima obilježavanja ovog starog kletskog običaja, mi u našoj školi toleranto prepuštamo svakome da odredi svoje mjesto pod jesenskim suncem.

Više fotografija pogledajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Donacija zdravih ulja za našu školu
Administrator / datum: 31. 10. 2018. 14:13

U ponedjeljak 29. listopada 2018. u svečanom salonu Osječko-baranjske županije trima školama s područja Osječko-baranjske županije uručena vrijedna donacija. Riječ je o proizvodima tvrtke BB OIL iz Osijeka koja je donirala hladno prešana ulja od slavonskih uljarica suncokreta i repice za potrebe pripreme hrane za djecu u školama - OŠ A. Harambašića iz Donjeg Miholjca, OŠ M. P. Katančića iz Valpova i našoj školi.

Ravnatelj Darko Čota za Novi radio Đakovo izjavio je kako je ovo hvalevrijedna akcija, a njegovu izjavu možete poslušati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Lana Matković / datum: 24. 10. 2018. 09:45

Svečanost zahvalnosti u našoj školi

I ove smo godine 23.10.2018. obilježili svečani događaj zahvalnosti - Dan kruha. Svečanost su pripremali svi učenici i učitelji. Škola je uvijek posebna toga dana.

U goste nam je došao župnik Željko Čabalj i blagoslovio kruh i darove zemlje.

Zbor je pjevao prigodne pjesme - ,,Crveni plašt“ i ,,Ima jedna duga cesta.“

Nasmijala nas je scenska igra prvog i četvrtog razreda. Oni su nam kroz pekarske bećarce i ples dočarali kako oni doživljavaju Dan kruha.

Naše učenice Ivana Brkić i Anika Stošić su čitale Evanđelje, koje nas uvijek potiče na razmišljanje. Nakon blagoslova svi smo prišli bogatom stolu i kušali mirisne slastice koje su pekle naše majke i bake.

Hvala svima koji su sudjelovali u zahvali za kruh i plodove zemlje!

Više fotografija pogledajte OVDJE!


[OPŠIRNIJE]Dan kravate u našoj školi

Bajadera i kravata

U Osnovnoj školi Drenje već se 8 godina obilježava Dan kravate. Obilježili smo ga 18.10.2018. Na taj dan učitelji i učenici stavljaju kravate.

Izbor Miss i Mistera kravate također je dio ovoga posebnoga dana u našoj školi. Da biste postali Miss ili Mister morate ispuniti dva kriterija: nastupiti jednominutnim javnim govorom i znati vezati kravatu. Javni govor tematski nije ograničen. Možete govoriti o kravati kao hrvatskom proizvodu, o povijesti kravate ili jednostavno uguglati te nas iznenaditi otkrićima iz svijeta mode.

Ove godine prvo su mjesto osvojili petaš Alen Matanovac i sedmašica Dora Živković. Svojim su nastupom osvojili gledatelje i izborno povjerenstvo. Zadatak povjerenstva nije bio nimalo lak. Svi su učenici svojim govorom pokazali samopouzdanje, želju za učenjem i modnu osviještenost.

Čestitamo svim učenicima, a posebno nagrađenima! Ove smo godine najhrabrije i najuspješnije nagradili bajaderom! Time smo se podsjetili da slatki užitak-Bajadera jest upravo naš, kao i kravata.

Svakako pod opširnije pročitajte i sjajne komentare sedmašica na Dan kravate, a ovdje kliknite kako biste pogledali više fotografija.


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige
Vlatka Štrk / datum: 20. 10. 2018. 13:33

Svake se godine od 15. listopada do 15. studenog obilježava Mjesec hrvatske knjige, a ovogodišnja manifestacija posvećena je kulturnoj baštini. Glavna je tema Baš baština pri čemu je osnovni motiv glagoljica. Mjesec je to kada će sve knjižnice u Hrvatskoj, bez obzira na vrstu,  biti usmjerene na provođenje različitih radionica, slušaonica, parlaonica, gostovanja baš kao i na posjete organiziranih skupina (vrtićkih, školskih…).

Brojne će se aktivnosti održati i u našoj školskoj knjižnici, a neke su već i provedene. Tako smo imali posjet učenika iz Bračevaca i Paljevine, kao i posjet učenika 1. i 4. razreda matične škole u Drenju. Učenici razredne nastave su, nakon upoznavanja, poslušali slikovnicu Mačak Puf u knjižnici, a nakon toga su obavljali zadane aktivnosti. S učenicima 5. b razreda održana je radionica pričanja priča, a kao osnova nam je poslužila pripovjedačka knjiga i 28 karata pomoću kojih su učenici ispričali vlastitu priču.

Aktivnosti će se nastaviti kroz cijeli mjesec, a o svemu ćete biti pravodobno obaviješteni. 


[OPŠIRNIJE]Učenici ih ne vole jer svaku ocjenu roditelji odmah vide
Lana Matković / datum: 16. 10. 2018. 15:15

Od ove školske godine papirnati dnevnik postao je prošlost. Zamijenio ga je e-Dnevnik. Riječ je o web aplikaciji koja učenicama, roditeljima i nastavnicima omogućuje brži pregled ocjena, pismenih ispita i izostanka.

Većina učenika lako se snalazi u e-Dnevniku. Mišljena su podijeljena: jednima je odličan jer u svakom trenutku mogu provjeriti svoje ocjene i vremenik pisanih provjera, a drugi bi voljeli da nema e-Dnevnika za roditelje jer nas od sada mogu bolje kontrolirati. Moja mama misli da je e-Dnevnik super stvar jer tako može provjeriti ako joj nešto slažem vezano za ocjene.

I naši učitelji se vrlo lako i vješto snalaze u e-Dnevniku. Većina učitelja je rekla da je e-Dnevnik olakšao posao. Sviđa im se što imaju više mjesta za pisanje bilješki i to što roditelji odmah mogu vidjeti svaku ocjenu. E-Dnevnik ima jednu veliku manu, a to je nedostak komunikacije s roditeljima. Roditelji sve manje dolaze na informacije.

Iz sve ove priče možemo zaključiti da je e-Dnevnik korisna aplikacija, ali ima i onu lošu stranu.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju