preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Kalendar
« Svibanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 225763
Ovaj mjesec: 4299
Ovaj tjedan: 1007
Danas: 41
Facebook škole

YouTube škole

vijesti
Naše stručne suradnice održale radionicu u Gradskoj knjižnici Đakovo
Administrator / datum: 19. 10. 2017. 21:49

Velik je broj zanimljivih radionica koje su školska knjižničarka Vlatka Štrk i psihologinja Marija Jurić održale učenicima Osnovne škole Drenje. Trudimo se na našem webu putem teksta, slike, a ponekad i videozapisa prenijeti djelić atmosfere i dočarati vam sve te aktivnosti. Dobar glas daleko se čuje stoga ne čudi da i lokalni mediji često izvještavaju o njihovom radu.

Danas smo naše stručne suradnice posudili Gradskoj knjižnici Đakovo. Rado su se odazvale pozivu ravnateljice Knjižnice Anđelke Blažević i povodom Mjeseca hrvatske knjige za 22 učenika trećeg razreda Osnovne škole "Ivan Goran Kovačić" Đakovo u ugodnom ozračju održale radionicu "Dječak od papira".

Priča, razgovor o emocijama i origami bili su glavni sastojci prethodno dobro isprobanog recepta s našim učenicima koji je također oduševio male Đakovčane, kao i njihovu učiteljicu Slavenku Ćurić te zaposlenike Knjižnice. 


[OPŠIRNIJE]Glagoljički medaljoni
Ena Djak-Skeledžija Lana Matković / datum: 19. 10. 2017. 19:31

Na satu hrvatskoga jezika vratili smo se u prošlost i učili o pismu starih Hrvata - glagoljici. Glagoljica je jedno od triju hrvatskih pisama. Hrvatima su je u 9. stoljeću donijeli učenici Ćirila i Metoda.

U početku nam je glagoljička azbuka bila teška i nepoznata, ali s vremenom je postala sve lakša i zanimljivija.

Učiteljica Evica Dernej predložila je da pravimo glagoljičke medaljone s inicijalima naših imena. Izradili smo lančiće i medaljone od glinamola za sve djelatnike naše škole i naše roditelje. Bili smo ponosni što smo ih tako obradovali, ali i tako otkrili novi modni detalj. Zabavno smo savladali azbuku i učili povijest hrvatskoga jezika!

Više fotografija pogledajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Učenici trećeg razreda iz Slatinika izradili makete
Administrator / datum: 19. 10. 2017. 18:20

Naši učenici 3. razreda područne škole Slatinik Drenjski imali su mali projekt u okviru nastavne jedinice "Plan mjesta" u kojemu su kroz višesatnu nastavu prirode i društva izrađivali maketu i tlocrt.

Prvo su s učiteljicom Željkom Rossi obišli okolicu škole, prošetali ulicom i promotrili objekte koje će crtati, odnosno izraditi modele istih. Promotrili su i odredili položaj ostalih viđenih objekata u odnosu na školu kao glavno polazište. Uslijedilo je crtanje plana i prostora oko škole, a zatim izrada modela objekata koje su vidjeli prilikom šetnje svojim selom. Na stiroporu su posložili izrađene modele objekata onako kako su raspoređeni u prirodi i dobili maketu okolice svoje škole.​ Na kraju je nastala skupina tlocrta koja je predstavljala plan njihovog mjesta gledanog odozgo. Modele na tlocrtu su označili dogovorenim znakovima - simbolima. Više fotografija pogledajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učitelje i stručne djelatnike
Darko Čota / datum: 19. 10. 2017. 09:31

Agencija za odgoj i obrazovanje otvorila je prijave za stručni skup pod nazivom Podrška mobilnog tima učiteljima OŠ Drenje i OŠ I. B. Mažuranić, Strizivojna u radu s učenicima s intelektualnim teškoćama (poseban program u redovnom razrednom odjelu). Skup će biti održan u Strizivojni, a prijaviti se možete na mrežnoj stranici ettaedu.azoo.hr do 30. listopada 2017. godine. Istog nadnevka je i vrijeme održavanja skupa s početkom u 13:15h. Na navedenoj stranici skup ćete najednostavnije pronaći ako kod imena voditelja upišete Mara Capar. 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan kravate u OŠ Drenje
Valentina Zorbas / datum: 18. 10. 2017. 07:43

Svake godine učenici i učitelji naše škole obilježe Svjetski dan kravate (18.10.). 

Odjenute kravate su ponosno nosili i družeći se s drugima podsjetili na vrednote koja ona posjeduje: ljudsko dostojanstvo, kulturu uljudnosti, sklad slobode i odgovornosti, važne trenutke svečanosti i slavljenja, poslovnu uspješnost, duh zajedništva među ljudima i narodima te na prave i trajne vrednote kao dobri temelji budućnosti.​ 

Završnica našeg obilježavanja Svjetskog dana kravate jest izbor Miss i Mistera kravate. Stvarajući svoj stil odijevanja u svekolikoj konkurenciji (20-ak učenika i učenica na glasačkom listiću) pobjedu u sportskoj eleganciji nadmoćno je odnio Mister Gabriel Petanjak. Divna Miss Ivana Brkić u napetoj utrci s Miss Anjom Šarčević okitila se novom kravatom i zasjala na slavljeničkom postolju.

Više fotografija pogledajte na Facebook stranci naše škole.


[OPŠIRNIJE]Naši učenici KUD-a "Drenjanci" Drenje zablistali u Kutini

U subotu, 14. listopada 2017. godine KUD "Drenjanci" Drenje nastupao je u Kutini na 15. festivalu dječjeg folkora Hrvatske.

U dječjoj i srednjoj skupini nastupa dvadesetak učenika naše škole, a voditeljica je učiteljica Kristina Filaković.

Prije nastupa posjetili su Muzej Moslavine u kojem su razgledali etnografsku izložbu autorice Slavice Moslavec pod nazivom "Zaviri ispod, donje rublje i higijena".

Nakon zanimljivih izložaka u muzeju učenici su obukli nošnje i otplesali svoja četiri plesa. Družili su se i uživali u programu koji su pripremili folkoraši iz svih krajeva Lijepe naše, ali i iz Bosne i Hercegovine te Češke.

Nakon večere uslijedila je zabava s ostalim sudionicima. Veseli i raspjevani sretno su stigli svojim kućama oko ponoći.

Više fotografija pogledajte OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Naši učenici osvojili treće mjesto na međunarodnom natječaju "Postani umjetnik Dunava"
Administrator / datum: 13. 10. 2017. 15:30

Učenici razredne nastave područne škole Slatinik Drenjski osvojili su treće mjesto na međunarodnom natječaju "Postani umjetnik Dunava 2017!".

Riječ je o likovnom natječaju koji svake godine okuplja veliki broj umjetnika u dobi od šest do 16 godina, a provodi se u zemaljama podunavske regije. Ovogodišnji zadatak za natjecatelje bila je izrada umjetničkog djela koristeći materijale koje pronađu uz rijeku, a tema je bila „Pokreni se za čišći Dunav“.

Životinjski svijet jezera Borovik inspirirao je naše učenike prilikom izrade njihove ekološke umjetnine Ekopatrola koja je nastala pod vodstvom učiteljica Željke Rossi i Željane Petrović. Njihov rad proglašen je najboljim početkom srpnja u Hrvatskoj, a sada su se našli i na pobjedničkom postolju u konkurenciji europskih umjetnika podunavske regije.

Most izgrađen od plastičnih boca donio je prvo mjesto učenicima Šeste osnovne škole Ilidža iz Bosne i Hercegovine, dok je drugo mjesto pripalo mađarskoj srednjoškolki Gréti Melindi Gats za rad Daj mi ruku izrađen od pijeska, stakla i plastike.

Ponosni smo na naše učenike i čestitamo im na ovom sjajnom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan mentalnog zdravlja
Administrator / datum: 11. 10. 2017. 15:57

Svake se godine 10. listopada diljem svijeta obilježava Dan mentalnog zdravlja u organizaciji Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) s ciljem podizanja svijesti o važnosti istoga. 

Kao što brinemo o tjelesnoj higijeni, važno je brinuti i o mentalnoj higijeni jer mentalno zdravlje predstavlja izvor snage i sigurnosti za pojedinca i obitelj. 

Školska psihologinja održala je radionicu „Što je mentalno zdravlje?“ za 7. razred na kojoj su učenici saznali što je mentalno zdravlje te kako ga očuvati. Uz to, ispitana je prevalencija onoga što ih brine, a crtežom su izrazili što za njih predstavlja mentalno zdravlje. Većinom su to bili odnosi s prijateljima. 

Na kraju radionice, pušten je i promotivni video kampanje „Kad te boli, moraš reći“ koji je ostavio poseban dojam na učenike.

Uz radionice za učenike, napravljen je i edukativno-informativni pano s ciljem podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja, kako kod djece, tako i kod odraslih osoba.

I na kraju, ne zaboravi: „Kad te boli, moraš reći!“

Marija Jurić, šk. psihologinja


[OPŠIRNIJE]Nastavljamo s Projektom "Knjiga dostupna svima"
Vlatka Štrk / datum: 10. 10. 2017. 09:28

Treću godinu za redom školska knjižnica Osnovne škole Drenje u suradnji  s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Đakovo provodi projekt „Knjiga dostupna svima“ čiji je cilj popularizacija knjige i čitanja.

Želimo omogućiti svim stanovnicima Općine Drenje pristup određenim naslovima popularno-znanstvene i stručne literature te beletristike.

Svakog ponedjeljka, srijede i petka u vremenu od 11 do 11:45 sati dobrodošli ste u prostorije školske knjižnice kako biste pogledali te pronašli, među 500-tinjak naslova, nešto za sebe te na taj način ugodno i korisno iskoristili slobodno vrijeme te si prikratili kišne jesenske dane. S nestrpljenjem vas očekujem!

P.S. Posudba i zakasnina se NE naplaćuju!

Vlatka Štrk, školska knjižničarka


[OPŠIRNIJE]Naše poruke mira i nenasilja
Administrator / datum: 5. 10. 2017. 10:43

Povodom Međunarodnog dana nenasilja koji se svake godine obilježava 2. listopada, stručna služba škole došla je na ideju uređenja školskih stepenica s ciljem afirmacije pozitivnog i poželjnog ponašanja subliminalnim porukama koje će učenici svakodnevno uočavati krećući se prostorom škole.

Učenici su dobro reagirali na ovakav pristup, a pozitivne poruke i vesele boje doprinose i ugodnijem interijeru.

Više saznajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Započeli smo s programom Emocionalnog opismenjavanja
Administrator / datum: 5. 10. 2017. 10:30

Ove školske godine upustili smo se u projekt emocionalnog opismenjavanja. Školska psihologinja Marija Jurić i pedagoginja Aneta Orešković Buljan sudjeluju u projektu riječkog Sveučilišta Odjela za psihologiju koji će evaluirati sam program, a ujedno su i voditeljice projekta „Program emocionalnog opismenjavanja“ u školi. O čemu se zapravo radi?

Više saznajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju