preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Jelovnik

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 232148
Ovaj mjesec: 1569
Ovaj tjedan: 549
Danas: 4
Facebook škole

YouTube škole

vijesti
Pozivnica: Božićna priredba 2017.
Darko Čota / datum: 12. 12. 2017. 23:44


[OPŠIRNIJE]Naši učenici za mir u svijetu
Marija Pešić / datum: 12. 12. 2017. 16:24

Učenici naše škole izrađivali su tijekom studenog radove na teme "Moj zavičaj / Moja domovina" i "Moja poruka mira svijetu", odazvavši se tako na poziv prof. geografije Dejana Nemčića na sudjelovanje u projektu "Otkrivamo osmi kontinent".

Uz vodstvo svojih učiteljica Marije Pešić, Darinke Krizmanić, Evice Dernej, Lane Ključarić i Spomenke Kristić, učenici su izradili brojne likovne, pisane, te audio i video uratke

Sve pristigle radove poslali smo u digitalnom obliku profesoru Nemčiću koji će posredovati tome da radovi naših učenika budu poslani raketom na 73 dana u Zemljinu orbitu. Naime, tim organizacije Synergy Moon koji okuplja znanstvenike iz Brazila, Indonezije, Malezije, SAD-a i Južne Afrike, tijekom prosinca šalje raketu u orbitu Zemlje, zajedno sa svim pristiglim digitaliziranim radovima učenika iz Hrvatske, čime će i poruke mira naših učenika na taj način biti poslane svijetu.​​ 


[OPŠIRNIJE]Prikazom igrokaza zaključen ovogodišnji CAP program
Administrator / datum: 7. 12. 2017. 18:21

Jučer je, prikazom igrokaza, zaključen ovogodišnji CAP program koji su u našoj školi provele djelatnice stručne službe - psihologinja Marija Jurić, pedagoginja Aneta Orešković Buljan i knjižničarka Vlatka Štrk.

Učenici trećih razreda u pratnji su svojih učiteljica i učitelja sudjelovali u trećem, ujedno i posljednjem dijelu programa kojim se nastoji spriječiti/prevenirati napad na djecu. Pomoću igrokaza učenici su upoznati s vrstama nasilja, ali su i naučeni kako se istima mogu oduprijeti.

Uz puno smijeha i dobre suradnje, učenicima je na samome kraju ponuđen i individualni razgovor na kojemu su porazgovarali o samome programu. Naučili smo da svatko ima pravo biti „SIGURAN, JAK I SLOBODAN“ te uprizorili važnost riječi „NE“. Pomoću tih magičnih riječi smo se i rastali te zaključili sam program.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Nogometašice OŠ Drenje postigle 14 golova na turniru u Đakovu
Sara Mijatović / datum: 6. 12. 2017. 19:34

U utorak, 5. prosinca 2017. godine u Đakovu je održano Međuškolsko natjecanje djevojaka u futsalu (malom nogometu).

Pod mentorstvom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Zrinka Glavačevića, boje naše škole branile su sljedeće učenice: Dora Pataki, Patricia Brkić, Beata Posavac, Antonia Sušić, Valentina Filaković, Antonela Tiborc, Anja Šarčević i Katarina Černjava. 

Natjecanje u skupini otvorile su sjajnom igrom protiv učenica OŠ Ivan Goran Kovačić, pobijedivši 6:1. U drugoj utakmici jedan, ali vrijedan zgoditak donio im je tri boda protiv učenica iz Đakovačkih Selaca, dok su sa 6:0 nadigrale ekipu OŠ Vladimir Nazor.

U finalu, kao i prošle godine, za prolazak na županijsko natjecanje borile su se s učenicima OŠ Budrovci. Nažalost, izgubile su 4:1.

Osvojeno drugo mjesto nikako ne umanjuje njihov uspjeh iza kojeg stoji izvrsna prikazana igra i borbenost. Čestitamo im svima!


[OPŠIRNIJE]Kreativni likovnjaci rade punom parom
Administrator / datum: 5. 12. 2017. 18:19

Likovnu skupinu viših razreda naše škole pohađa sedmero učenika, koji pod vodstvom učiteljice Lane Ključarić, istražuju izražajne mogućnosti različitih likovnih tehnika.

Više fotografija pogledajte OVDJE.

Sastaju se utorkom sedmi sat, a rezultate njihovog rada vjerovatno ste već vidjeli u hodnicima naše škole. Tijekom prvog polugodišta pomogli su našim cvjećarima i udahnuli novi život posudama za cvijeće.

Ovih dana u njihovim radovima prevladavaju isključivo božićni motivi. Više u svemu u narednim danima!


[OPŠIRNIJE]Šestaši preuzeli svoje micro:bitove
Administrator / datum: 30. 11. 2017. 12:30

28 micro:bitova za učenike 6. razreda stiglo je u našu školu.

Učenici predmetne nastave ranije su ih koristili na informatici kada su programirali u virtualnom okruženju, a od danas naši šestaši dobili su ih na korištenje kod kuće.

BBC micro:bit je uzbudljiva nova tehnologija, izrazito niske cijene, bogatog programerskog okružja i cijelog ekosustava koju kao glavni alat u razvoju računalstva koriste u školama diljem svijeta.

Partner neprofitne edukativne Zaklade Micro:bit čiji osnivači su BBC, Microsoft, Amazon, Samsung, ARM i drugi u Hrvatskoj je IRIM. Više o micro:bitu saznajte na microbit.org.


[OPŠIRNIJE]Petero naših učenika ostvarilo izvrsne rezultate na Dabru 2017.
Administrator / datum: 23. 11. 2017. 06:33

I ove godine učenici naše škole sudjelovali su na natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja - Dabar 2017.

Od ukupno 15 249 natjecatelja u Hrvatskoj, naših petero učenika našlo se na rang listi među 10% najboljih. 

U kategoriji MikroDabar (1. i 2. razred) među najboljima u državi su Martina Žitnjak (9,29 boda) i Kristina Gorski (8,38).

U kategoriji MiliDabar (3. i 4. razred) među najboljima su Antonio Saks (8,44) i Martina Matanovac (6,94).

Najviše bodova među našim učenicima predmetne nastave imala je učenica 8.a razreda Antonia Sušić. I njoj je izvrsni rezultat (9,84 boda) u kategoriji MegaDabar (7. i 8. razred) omogućio plasman među 10% najboljih u Hrvatskoj.

Čestitamo našim učenicima i njihovim mentorima!


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
Nikola Agatić Marko Filaković / datum: 21. 11. 2017. 11:52

Već 5. godinu za redom Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježavamo stvarajući novi nastavak „Naše priče o gradu“.

U hodniku škole izložili smo spomenicu sa slikama i zapisima bivših i sadašnjih učenika koji su sa svojim učiteljima posjetili Vukovar.

Uz cvijeće, zapalili smo i svijeću u spomen na vukovarske žrtve rata i herojsku obranu grada.

I mi smo ove godine zapisali svoje dojmove i osjećaje koje smo sa sobom ponijeli iz Vukovara, kojeg smo posjetili u rujnu.

Više fotografija pogledajte pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju