preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login
Jelovnik

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 251930
Ovaj mjesec: 2382
Ovaj tjedan: 375
Danas: 7
Facebook škole

Instagram škole

YouTube škole

vijesti
Jednodnevni izlet u Krapinu i Varaždin

Učenici od 5. do 8. razreda uputili su se u petak, 11. svibnja 2018. na jednodnevni izlet u Krapinu i Varaždin.

U Krapini su, u pratnji svojih učitelja, posjetili Muzej krapinskih neandertalaca, jedan od najmodernijih i najzanimljivijih hrvatskih muzeja. Tu su imali prilike pogledati kratki uvodni igrani film o životu krapinskog pračovjeka, a potom ih je stručni vodič tijekom obilaska muzeja upoznao s evolucijom ljudskog roda i detaljlima života ljudi u kamenom dobu.

Nakon muzeja uslijedio je odmor uz ručak u restoranu Preša, a potom su se zaputili u Varaždin, jedan od najljepših hrvatskih baroknih gradova, gdje im je vodič Bero pokazao znamenitosti grada i opisao njihove posebnosti.

Naravno, bilo je tu i nešto slobodnog vremena kojeg su učenici rado iskoristili za igru i odlazak na sladoled.

Pod opširnije možete pročitati osvrte naših učenika na izlet, a klikom na ovu poveznicu pogledati više fotografija.


[OPŠIRNIJE]Čestitamo našoj Dori!
Administrator / datum: 19. 5. 2018. 21:28

Učenica 3. razreda Dora Djurinski iz Paljevina uz izvršenje svojih redovnih školskih obveza posvetila se malo više istraživačkom i problemskom pristupu učenja.

Pod vodstvom učiteljice Brankice Ljubičić cijeli je pristup bio usmjeren na cjelovito učenje potaknuto dječjom znatiželjom, a u tome su pomogli zadatci iz radne bilježnica Profil-Klett za cjelovito učenje Nina i Tino 3. 

Završni rezultati pokazali su kako se Dorin trud itekako isplatio. Ne čudi stoga kako joj je ovaj tjedan navedena izdavačka kuća poslala zasluženu diplomu.

Zadovoljnoj Dori diplomu je uručila učiteljica na zamjeni Kristina Milić, a njezina ponosna učiteljica Brankica vraća se u ponedjeljak kada će joj također čestitati i zasluženo nagraditi ocjenom. Dora je to svakako zaslužila! Bravo!


[OPŠIRNIJE]Kalkulator bodova za upis u srednju školu
Administrator / datum: 18. 5. 2018. 16:29

Upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju kako učenicima, tako i njihovim roditeljima. S ciljem olakšanja tog procesa, portal Srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenuo „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“.

Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, „Kalkulator bodova“ dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova. Kako dolazi vrijeme upisa, interes za kalkulator raste, a posjetiti ga možete ako kliknete OVDJE.


[OPŠIRNIJE]Naši predškolarci spremni za polazak u školu!
Administrator / datum: 18. 5. 2018. 16:00

I ove školske godine u našoj školi održava se predškola - nastava s djecom predškolske dobi i priprema za polazak u 1. razred.

S dvadeset dvoje predškolaraca (16 u Drenju, 6 u Potnjanima) druži se i poučava ih učiteljica Andrea Magić.

Rad s njima obuhvaća različite aktivnosti - igra, pjesma, ples, različite radionice te usvajanje osnovnih znanja potrebnih za polazak u prvi razred.

Želimo im što više lijepih trenutaka na samom početku njihove duge školske karijere!


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike 8. razreda
Administrator / datum: 17. 5. 2018. 21:54

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2018./2019. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole.

Webinar je planiran za četvrtak, 24. svibnja 2018., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na ovoj poveznici.

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNET-a i www.upisi.hr.​


[OPŠIRNIJE]"Land art" radionica - Osnovna škola Drenje živi zeleno!

U utorak 15. svibnja 2018. godine Osnovnu školu Drenje posjetio je osječki akademski kipar Nikola Faller, koji već godinama obogaćuje prostore naše županije umjetnošću u prirodi – u jesen grablja lišće i stvara reljefe, u proljeće to čini koseći travu, zimi izrađuje skulpture od snijega, a ljeti na dravskim sprudovima radi crteže u pijesku.

Kad je naše učenike upoznao sa svojim radom i ,,land art“ umjetnošću, nacrtali su skice s idejama za buduće prostorne crteže i reljefe. Oduševljeni učenici zaputili su se u školski vrt i prionuli poslu.

Pošto je trava dovoljno narasla, trebalo je samo zasukati rukave i krenuti s umjetnošću. Kiparu Falleru pomogao je trimerom i kosilicom naš vješti domar Željko Kruljac.

Stvaralački proces kroz igru ostavio je tridesetak polaznika radionice bez daha. Ostali su učenici "škicnuli" kroz prozore zajedno sa svojim učiteljima.

Zahvaljujući snimkama drona gospodina Nikole Raguža iz Drenja, OVDJE možete najbolje pogledati što smo to stvorili u skladu s prirodom.


[OPŠIRNIJE]Majčin dan
Administrator / datum: 10. 5. 2018. 13:17

U sklopu projekta Kreativne radionice školska pedagoginja Aneta Orešković Buljan i knjižničarka Vlatka Štrk s učenicima 3. i 4. razreda obilježile su nadolazeći Majčin dan.

Nakon kratkog uvodnog razgovora učenici su sa zanimanjem poslušali slikovnicu Gorana Čučkovića Neustrašiva mama, a potom su izrađivali čestitke kojima će u nedjelju razveseliti svoje majke. U galeriji možete pogledati njihove uratke.


[OPŠIRNIJE]Posjet Dubravka Fergera Osnovnoj školi Drenje
Ena Djak-Skeledžija Lana Matković / datum: 8. 5. 2018. 11:58

Dana 4. svibnja 2018. godine Osnovnu školu Drenje posjetio je đakovački pisac Dubravko Ferger kako bi predstavio svoju knjigu „Mali zeleni bicikl“. Naši su učenici pripremili humoristični dramski komad, a sam prizor pobudio je u piscu sjećanja na djetinjstvo.

Na vrlo emotivan način gospodin Ferger pričao je o putovanju do Bapske u koju je išao posjetiti baku i djeda. Do Bapske, koja je od Đakova udaljena 116 km, je išao biciklom. Uz zanimljivo pripovijedanje te pokoju pošalicu pisac je u sat vremena druženja predstavio svoju knjigu u kojoj se isprepliću sadašnjost i prošlost ovog iznimnog gospodina. Sa željom da nam ponovno dođe u posjet pozdravljamo našeg dragog gosta i želimo mu uspješnu i svijetlu budućnost.

Naravno, moramo pohvaliti i zahvaliti se učenicima dramske grupe te njihovim mentoricama Evici Dernej i Darinki Krizmanić.

Veselimo se njihovim budućim uprizorenjima, a osmijesi i pljesak publike govore više od ijedne riječi.

Više fotografija pogledajte OVDJE!


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju