preskoči na sadržaj

Osnovna škola Drenje

Login

Popis udžbenika

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 16. 9. 2010.

Ukupno: 376548
Danas: 106

vijesti
Upozorenje: e-Dnevnik phishing URL
Darko Čota / datum: 14. 1. 2022. 15:50

U tijeku je phishing kampanja koja cilja korisnike e-Dnevnika. Poruka je poslana s e-adrese: e.dnevnik.potvrde@gmail.com, a sadrži phishing URL koji vodi na formu za krađu korisničkih podataka. Phishing URL – http://e-dnevnik-potvrde.c1.biz/ je uklonjen, ali upozoravamo korisnike ako dobiju poruku ovakvog sadržaja da ne otvaraju poveznicu te da poruku ignoriraju i obrišu.

E-poruka koja kruži izgleda ovako:

Uvijek provjeravajte izvor poruke i poveznice, CARNET vas nikad neće tražiti korisničke podatke sa stranih adresa elektroničke pošte i slati vam neslužbene obrasce i poveznice. Više o phishingu i kako se od njega zaštiti pročitajte na stranicama Nacionalnog CERT-a.


[OPŠIRNIJE]Početak drugog obrazovnog razdoblja
Administrator / datum: 8. 1. 2022. 09:42

U ponedjeljak, 10. siječnja 2022. godine, učenici naše škole vraćaju se u školske klupe. Nastava će biti održana prema uobičajenom rasporedu sati. Podsjećamo vas da su na snazi i dalje epidemiološke mjere te vas molimo da se pridržavate istih.

Svim učenicima želimo sretan početak drugog obrazovnog razdoblja i puno uspjeha u učenju. 


[OPŠIRNIJE]Sretna nova godina!
Darko Čota / datum: 1. 1. 2022. 08:55

Sretnu, uspješnu i zdravu novu godinu žele vam učenici i djelatnici Osnovne škole Drenje!


[OPŠIRNIJE]** Premijera božićne priredbe u 17 sati! **
Darko Čota / datum: 21. 12. 2021. 06:09

Danas u 17 sati pogledajte na YouTube kanalu OŠ Drenje premijeru Virtualne božićne priredbe. Pripremili su je učenici matične i područnih škola sa svojim učiteljicama i učiteljima.

Vjerujemo u bijeli Božić. Stoga, naša priredba pršti pahuljama, pjesmom, veseljem, nasmijanim licima i lijepim željama. Sretan Božić!


[OPŠIRNIJE]Podijelite svoje mišljenje o klimatskim mjerama i budućnosti Europe uz Peer Parliament!
Marija Pešić Marko Berberović / datum: 21. 12. 2021. 05:55

Tijekom obrazovanja učenici u našim školama upoznati su s klimatskim promjenama i posljedicama koje donose u naš okoliš. Malo se govori o konkretnim rješenjima i kako ih zaustaviti.

Učitelj Informatike Marko Brberović uključio je sedmaše Emu Matijaković, Leu Grgović, Antonia Saksa, Ivana Matanovca, Martinu Matanovac, Mateja Kovača, Nives Bobić i Teu Jakšić u inicijativu European Peer Parliament. To je inicijativa Europskog parlamenta koja nastoji uključiti što veći broj ljudi, a posebice mladih, u stvaranju novih politika kojima se nastoji pojačati borba protiv klimatskih promjena.

Na satima Informatike i Geografije, a u razgovoru s učiteljicom Marijom Pešić i knjižničarkom Vlatkom Štrk, sedmaši su dali svoj doprinos velikom europskom projektu. Ovu su inicijativu ocijenili izazovnom jer drže da je dobro čuti i njihov glas pri stvaranju nacionalnih, ali i europskih politika.

Više o inicijativi EPP možete pronaći u ovom dokumentu, a fotografije naših učenika pogledati na školskom Facebooku.


[OPŠIRNIJE]Javni natječaj za davanje u zakup učionice i školsko-sportske dvorane
Darko Čota / datum: 21. 12. 2021. 05:50

Detaljnije saznajte u priloženom dokumentu pod opširnije.


[OPŠIRNIJE]Božićno darivanje je počelo
BARBARA BUŠIĆ Ana Milić / datum: 20. 12. 2021. 12:26

Mrazovi na motorima

Uoči Božića Općina Drenje organizira dolazak Mrazova na motorima. Free riders No1 iz Đakova došli su u našu školu u petak 17. prosinca 2021. godine.

Učenici su se dobro zabavili u društvu bajkera, te su iskoristili priliku za fotkanje uz njihove limene ljubimce.

Božićno darivanje obilježilo je ovaj tjedan: Mrazovi su darivali učenike svojim zvučnim dolaskom i slatkim paketićima. Hvala im jer su pokazali veliko srce i unatoč oštrom vjetru, dojurili k nama.

Hvala Općini Drenje, koja od početka školske godine podupire rad naše škole. Naime, osigurala je sredstva za osiguranje učenika od ozljeda i nezgoda i bonove za kupnju dodatnih obrazovnih materijala. Podijelili su slatke darove i božićne čestitke za učenike i njihove obitelji. Neka se božićno darivanje nastavi! Darujte i vi!

Više fotografija možete pogledajte ovdje!


[OPŠIRNIJE]Fotovijest: Svečanost u osječkom HNK
Aneta OREŠKOVIĆ BULJAN / datum: 18. 12. 2021. 19:35

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku 18. prosinca 2021. održan je prvi zajednički koncert svih glazbenih škola s područja Osječko-baranjske županije pod nazivom "Božić s glazbenim školama". 

Koncertu su nazočili zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić, osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš Kul.

Tijekom koncerta uručeni su prigodni božićni darovi najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima županije. Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je od ukupno 511 najuspješnijih djelatnika u protekloj školskoj godini, nagradilo njih 57 iz naše županije. Među njima je i naš kolega Goran Podunavac, učitelj informatike.

Čestitamo našem kolegi i svim nagrađenim učiteljima!


[OPŠIRNIJE]Orašari u PŠ Mandićevac
Lucija Tomić Rebeka Hausman / datum: 18. 12. 2021. 17:37

Svake godine popularnost orašara je sve veća, a po čemu su tako posebni istražili su učenici PŠ Mandićevac sa svojim učiteljicama - Lucijom Tomić i Rebekom Hausman.

Saznali su da je priču "Orašar i Kralj miševa" napisao 1816. njemački književnik E. T. A. Hoffmann. Prema njemačkoj tradiciji drvena figurica orašara štiti obitelj i donosi sreću, pa se često daruje kao božićni dar. Figure su prvenstveno dekorativna drobilica za orahe, a izrađuju se od drveta u obliku vojnika. Popularnost koju orašari imaju danas osigurao im je balet Orašar kojeg je skladao Petar Iljič Čajkovski.

Sva ova saznanja motivirala su učenike da što bolje sliakarskom tehnikom pastel prikažu orašare, a koliko su bili kreativni i uspješni možete pogledati na ovim fotografijama.


[OPŠIRNIJE]Izradite božićne čestitke i vratite u život stari običaj slanja želja poštom
Lucija Tomić Rebeka Hausman / datum: 14. 12. 2021. 20:06

U posljednje vrijeme, u ovo digitalno doba, većini je nekako jednostavnije poslati poruku nego napraviti čestitku, napisati je, a zatim je poslati poštom. Iako ova aktivnost traži nešto više vremena, posebna je baš zato što u ovom užurbanom vremenu drugima dajemo do znanja da smo odvojili vrijeme kako bismo ih iznenadili malim znakom pažnje.

Učenici PŠ Mandićevac izradili su čestitke za nadolazeće blagdane, a na čije su ih adrese poslali i koga će razveseliti, njihove učiteljice Lucija Tomić i Rebeka Hausman i naši kreativci kažu da zasad to ostaje tajna.

P.S. Možda vas ove fotografije motiviraju da i sami uradite isto! 🎄🌟


[OPŠIRNIJE]Uspješna obuka neplivača za naše petaše
Administrator / datum: 13. 12. 2021. 20:03

Učenici petih razreda od 29.11. do 13.12. sudjelovali su u Projektu obuke neplivača koja se održava u Bizovačkim toplicama.

Organizator provedbe Projekta je Športska zajednica Osječko-baranjske županije u suradnji sa specijaliziranom udrugom za provedbu programa obuke neplivača - Sportski klub "Profesor Baltazar", Osijek.

Sredstva za troškove prijevoza, korištenje bazena i stručnog rada osigurava Osječko-baranjska županija i Ministarstvo turizma i sporta.

Obuka je trajaja 20 školskih sati, a naši petaši su u kratkom vremenu postali bolji plivači i dobili zaslužene diplome. Više fotografija pogledajte ovdje.


[OPŠIRNIJE]Druga aktivnost projekta „Domaćinstvo”
Spomenka Kristić Marija Žaper / datum: 9. 12. 2021. 17:55

Učenici od 1. do 4. razreda nestrpljivo su čekali drugi zadatak projekta „Domaćinstvo” - Slanci kao iz pekare.

S učiteljicama Spomenkom Kristić i Marijom Žaper usvojili su vještinu pravljenja tijesta, te ponovili i vježbali mjerne jedinice za masu i volumen.

Slanci su bili mekani i ukusni, a učenici su uživali u slanim okusima jednako kao i u slatkim palačinkama.

Sve je nestalo u trenu, a učenici s nama dijele svoje fotografije koje potvrđuju zadovoljstvo i uspjeh u novoj aktivnosti ovoga korisnog projekta.


[OPŠIRNIJE]Hipertekst i hipermedija u nastavi Hrvatskoga jezika i Informatike
Evica Dernej / datum: 9. 12. 2021. 15:41

Radeći Internet i medijske sadržaje, učenici osmih razreda upoznali su se s pojmom hipertekst i hipermedija. Hipertekst je tekst koji sadržava poveznice na druge sadržaje, a hipermedija je proširenje hiperteksta  i međusobno ispreplitanje multimedijskih sadržaja.

Na satu Hrvatskoga jezika ponovili su što znači biti medijski pismena osoba: koristiti se tehnologijom, analizirati i vrednovati medijski sadržaj, te stvarati vlastiti medijski sadržaj.

Ova je tema usko povezana s Informatikom, te su svoje informatičko umijeće iskoristili u stvaranju vlastitih medijskih sadržaja.

Nastali su uratci na različite zanimljive teme. Učenici su progovorili o omiljenim TV emisijama, zdravoj prehrani i računalnim igricama.

Usmeno su izložili svoje radove koje možete vidjeti u ovoj e-knjizi.


[OPŠIRNIJE]Učenici PŠ Slatinik Drenjski pobjednici natječaja Postani umjetnik Dunava 2021.
Administrator / datum: 6. 12. 2021. 21:18

Inspirirani moćnim Dunavom učenici PŠ Slatinik Drenjski i ove su godine oduševili svojim idejama i kreativnošću. Za svoje radove nagrađeni su na natječaju "Postani umjetnik Dunava", koji svake godine okuplja veliki broj umjetnika u dobi od šest do 18 godina, a provodi se u svih 14 zemalja podunavske regije. 

U kategoriji umjetničko djelo naši su učenici osvoji prva tri mjesta. Prvo su mjesto osvojili Karlo, Marko i Mia Matanovac za rad pod nazivom "Igra ribica". Drugo je mjesto pripalo radu "Kornjače na putu u slobodu", koji su izradili Emanuel Barušić i Josipa Kovač. Treće su mjesto zauzeli Damian Mudrinić, Lana Sušić i Viktorija Zorbas, s radom "Princ Dunava"

U kategoriji video učenici Emanuel Barušić, Josipa Kovač, Matea Matanovac, Mateo Matanovac, Damian Mudrinić, Lana Sušić, Viktorija Zorbas, Karlo Matanovac, Marko Matanovac i Mia Matanovac osvojili su treće mjesto za rad "Dunav".

Svi navedeni radovi nastali su pod mentorstvom učiteljice Željke Rossi. Pobjednički rad "Igra ribica" poslan je na međunarodni natječaj "Postani umjetnik Dunava 2021".

Čestitamo našim kreativnim učenicima i učiteljici Željki!


[OPŠIRNIJE]Dodijeljene nagrade pobjednicima natječaja Hrvatske vatrogasne zajednice
Željka Rossi / datum: 6. 12. 2021. 20:06

U prostorijama Državne vatrogasne škole u Zagrebu danas je održana svečana dodjela nagrada pobjednicima likovnog, literarnog i foto natječaja Hrvatske vatrogasne zajednice

Podsjetimo, učenica 3. razreda PŠ Slatinik Drenjski Viktorija Zorbas osvojila je treće mjesto u kategoriji foto naječaja za osnovnu i srednju školu. Sa svojom mentoricom Željkom Rossi otputovala je na dodjelu nagrada u pratnji predstavnika DVD-a Osječko-baranjske županije.

Nagrađene učenike i njihove mentore je uveseljavao glazbeni izvođač Luka Bulić koji je svoj glazbeni repertoar prilagodio pobjednicima i njihovim pobjedničkim radovima.

Fotografije s dodjele možete vidjeti na našoj školskoj Facebook stranici.

Čestitamo još jednom Viktoriji i učiteljici Željki na ovom uspjehu!


[OPŠIRNIJE]Zdrava i cjelovita prehrana
Vlatka Štrk / datum: 6. 12. 2021. 11:16

U četvrtak 2.12.2021. godine učenici i roditelji 7. i 8. razreda imali su priliku poslušati zanimljivo i nadasve korisno online predavanje „Zašto školarac treba pravilnu prehranu?“. Predavanje je održano u aplikaciji Microsoft Teams, a održala ga je magistrica nutricionizma Ivana Sović iz nutricionističkog savjetovališta pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

Cilj predavanja bio je osvijestiti značenje prehrane u našem životu. Saznali smo što znači uravnotežena prehrana, kako dijelimo namirnice, u kojem omjeru ih unosimo u organizam te kako prepoznati, ukoliko postoje, prehrambene probleme i kako se suočiti s njima.

Svi prisutni bili su iznimno zadovoljni predavanjem, a  to je potvrdila i interakcija koja je uslijedila nakon izlaganja.

Zahvaljujemo se nutricionistici Ivani i NZJZ, ali i organizatorici cijeloga događaja Ivančici Jakobović Špoljar iz OŠ Luka Botić, Viškovci koja nas je, uz OŠ Đakovači Selci i OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“, Levanjska Varoš, pozvala te na taj način inicirala buduću suradnju među školama.  

U najavi su nova online predavanja o različitim temama, a o svemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju